LOB SPORT dočekao šampiona Evrope: Bio sam spreman da napadnem zlato

Foto: Dejan Lopičić

Novi evropski šampion stigao je u Podgoricu. Mirko Šarčević sa zlatom oko vrata doputovao je na podgorički aerodrom gdje su ga dočekali rodbina, prijatelji, kolege.

Da podsjetimo, Šarčević je juče u Jerevanu osvojio jedinu medalju koja mu je nedostajala u mlađim kategorijama. U velikom finalu Evropskog prvenstva savladao je domaćeg takmičara Agvana Aleksijana.

Veliki uspjeh za mene, veoma sam zadovoljan. Ovo je veliki podsticaj za dalji rad, treniranje i prelazak u seniorsku kategoriju“, rekao je Šarčević novinarima na podgoričkom aerodromu.

Šarčević je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji, u kategoriji do 71 kilogram. U karijeri ima i srebrnu medalju, godinu ranije, sa juniorskog Evropskog prvenstva u Gruziji.

Ovo mi je bilo treće uzastopno evropsko prvenstvo, tako da sam znao šta me čeka. Nisam imao tremu, bio sam psihički spreman za sve izazove“, samouvjereno je istakao novi šampion Evrope.

Bokser Bijelog Polja na putu do finala eliminisao je i Luiđija Šalova iz Hrvatske, tamnoputog Njemca Stivena Učena Ndouku i Rusa Ramazana Magomedkanova. U finalu se susreo protiv domaćeg takmičara koji je imao podršku pune dvorane. Međutim…

Foto: Dejan Lopičić

Najteži meč je bio protiv ruskog borca, iako je atmosfera u finalu bila baš dobra. Dan prije meča sam pripremio taktiku i samo sam o tome razmišljao“, dodao je Šarčević koji se osvrnuo i na doček.

Mnogo mi znači. Ovo su ljudi koji me podržavaju i koji su uz mene od početka. Hvala im“, poentirao je Šarčević koji će sada iskoristiti zasluženi odmor, a onda kreću pripreme za novi izazov.