Lob Sport na US Openu: Alkaraz i Medvedev ni kapi znoja ne pustiše, šta je to toliko teško u Njujorku?

Detalj sa meča Alkarasa (Foto: LOB SPORT)

Od specijalnog izvještača Miloša Bećagovića

Otkad je krov na Artur Ešu napravljen, nekako kao da je dodatno stalo strujanje vazduha na stadionu, a to je na krilima vlage direktno povezano sa instant znojenjem i bez ikakvih fizičkih aktivnosti. To važi za gledaoce, ali ne i za Karlosa Alkaraza koji je vjerovatno manje prolio znoja nego oni koji su ga gledali na startu US Opena.

Postoji jedna stvar koja bi mogla žestoko da zasmeta Alkarazu na daljem putu kroz Njujork – publika je prilično sklona inatu i potrebno je vrijeme da se izgradi dobra veza sa njom.

Izgleda je Karlitos, ni pored toga što je branilac titule, nije utvrdio.

Dominik Kepfer mu je predao meč posle manje od sat vremena igre zbog povrede lijevog skočnog zgloba, ali gledaoci su do tog momenta blagom većinom navijali za Njemca.

Nisu navijali protiv Alkaraza, već za Njemca.

To se, recimo, nije događalo na meču Novaka Đokovića i Aleksandra Milera, jer je godinama sve veća armija navijača na strani Srbina koji u ovom momentu uživa veliku podršku kada igra svoje mečeve na Artur Ešu.

Čak se ni ne navija za protivnika da produži meč. To već podsjeća na atmosferu sa Rolan Garosa i frenetičnom guranju Rafaela Nadala. Možda nije baš na tom nivou, ali svakako ide ka tome i najizraženije je od svih Grend slemova što se tiče Novaka.

Što se tiče Karlosa, on je imao problema na Rolan Garosu kada se publika okrene protiv njega. Imao je priliku da totalno razori Stefanosa Cicipasa u tri seta, da mu ne dozvoli ni tri gema, ali su navijači počeli sa “eksplozijama” nakon svakog osvojenog poena Grka.

To je iznerviralo Alkaraza koji je bez razloga ušao u totalnu trku i izgubio prednost u trećem setu, a zamalo je dozvolio Stefanosu da se vrati u meč iako praktično bio slabiji za tri klase.

E, to može biti od velike važnosti i u Njujorku.

No, taj segment neće sigurno poremetiti još jednog US Open šampiona – Danila Medvedeva.

Rus je sa 6:1, 6:1, 6:0 udijelio ožiljak Mađaru Balašu koji, kada god je iskoristio “protected rank”, dobio ubitačnu lekciju od nekog iz Top 50.

Neki se bude, neki daju impuls, a neki su se ugasili. Da li je to zbog vlage ili jednostavno loše igre, to ne znamo.

Šalimo se, naravno da je zbog slabije igre.

Sve u svemu, i Novak i Alkaraz su napravili korak ka svom novom sudbonosnom finalu, ali moraće još dosta da prođu da bi jedan drugom ruku pružili.