SAOPŠTENJE PVK BUDUĆNOST

“Mačetama i bezbolkama na naše vaterpoliste, reprezentativac zadobio teške povrede”

Foto: Glavni grad Podgorica

Novi skandal u crnogorskom sportu… Nažalost, na to se polako navikavamo što je apsolutno neprihvatljvo.

Plivački vaterpolo klub Budućnost oglasio se saopštenjem u kojem tvrde da su juče napadnuti njihovi vaterpolisti, a da je tom prilikom ozbiljno povrijeđen jedan reprezentativac Crne Gore i osvajač srebra na Evropskom prvenstvu 2023. godine.

Saopštenje prenosimo integralno.

“28.05.2024. godine u 17:20h u parku koji je u neposrednoj blizini gradskih bazena, a nakon završenog trenažnog procesa, grupa vaterpolista uputila se prema svojim kućama. U tom trenutku bili su napadnuti od strane više NN lica koja su na glavama imali fantomke, u rukama mačete i bezbol palice. Tom prilikom ozbiljne povrede zadobio je perspektivni mladi sportista našeg kluba, vaterpolo reprezentativac mladih kategorija Crne Gore, nosilac SREBRNE MEDALJE SA EVROPSKOG PRVENSTVA odigranog 2023. godine u Podgorici, stipendista Ministarstva sporta Crne Gore, koga u ovom klubu krase sve one osobine koje krase vrhunske sportiste, izuzetno miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan đak.

Ovim putem molimo medije da objave ovo saopštenje i svojim narednim tekstovima utiču na cijelo društvo koje mora stati na put svakom obliku agresivnog ponašanja koje ime za cilj namjerno povređivanje i nanošenja bola drugim osobama, bilo psihičkog ili fizičkog.

Izrade smjernice i način podrške i obezbijede zaštitu od nasilja. Da prestanemo razmišljati da li naša djeca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava imati nad njima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu djeca. Cio slučaj je prijavljen policiji i nadanja smo da će se razotkriti počinioci i kazniti po zakonu”. 

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare