Mata Leao nastavio dominaciju

Takmičari kluba brazilskog džiu džicua Mata Leao A-Force još jednom su zablistali i osvojili ADCC Montenegro open 2023. Učenici Mladena Jokmanovića osvojili su 23 medalje – devet zlatnih, 12 srebrnih i dvije bronzane.

Osim trofeja u generalnom plasmanu, Mata Leao je “ugrabio” pehar za najboljeg borca (Nikola Perović) i najboljeg mladog takmičara na turniru (Dobrivoje Janković).

Zlata su za Mata Leao osvojili Nikola Perović, Vuk Džudović, Zoran Čelebić, Branka Mujović, Dragan Arsović (seniori) i Boris Ilin, Petar Ilin, Dobrivoje Janković i Alia Aituru u dječijem uzrastu.

Srebrom su se okitili Darko Brkanović, Nikola Perović, Migel Hiraldo, Dmitro Volkov (seniori), kao i Aleksa Rašović, Elena Jovanović, Aleksa Šaban, Uroš Tomić, Balša Dondić, Dobrivoje Janković, Miron Podgornov i Oleg Ilin u juniorskom i dječijem uzrastu, dok su bronzani bili Petar Džudović i Stefan Jovanović.

Svi članovi našeg kluba zaslužuju čestitke na dobrim borbama i besprekornom sportskom vladanju. Idemo dalje, da nastavimo stanovanje na podijumima širom svijeta, kao što radimo proteklih 17 godina“, rekao je trener Jokmanović.

Na turniru je učestvovao 21 klub iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Austrije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Rusije, Ukrajine, Turske, Belgije, Kolumbije i Crne Gore.