BRAZILSKI DŽIU DŽICU

Mata Leao ukupni pobjednik u Sarajevu

Foto: BJJK Mata Leao

Podgorički klub brazilskog džiu džicua Mata Leao u Sarajevu osvojio je trofej za prvo mjesto u ukupnom plasmanu u konkurenciji 37 klubova iz cijelog svijeta u sklopu AJP lige. AJP Bosnia & Herzegovina Open okupio je oko 400 takmičara svi uzrasta u obije discipline ovog sporta, Gi i No Gi.

Tim koji predvodi trener Mladen Jokmanović osvojio je čak 28 medalja od čega 14 zlatnih, 13 srebrnih i samo jednu bronzu. Mata Leao je iza sebe ostavio domaćina, bosansko-švajcarski tim, Frota BJJ dok se na trećem mjestu našao Rio Grappling iz Hrvatske a potom još 34 kluba.

Mata Leao takmičari našli su se u finalima čak 27 puta od čega su 14 puta trijumfovali.

Posebno se istakao senior u professional kategoriji crnih pojaseva, Nikola Perović, koji je u finalu Gi discipline pobijedio 28 kilograma težeg protivnika i najboljeg domaćeg takmičara Kapića, osvajača evropskih i svjetskih medalja.

Osvojili smo titulu najboljeg kluba na ovom međunarodnom openu nakon dvije godine na vicešampionskoj poziciji. Samo Sarajevo je brojčano nepojmljivo jače brojem klubova i masovnošću ovog sporta od cijele Crne Gore, a da ne govorimo o međunarodnim ekipama i udruženim nastupima iz više zemalja. Od 31 takmičara imali smo 27 finalnih mečeva i mislim da to govori za sebe, iza ovoga je 18 godina istrajnog rada kluba i svih takmičara od 6 do 40 godina koji dišu kao jedno. Posebno bih istakao nastup trofejnog Perovića, duplo zlato velike nade Vuka Džudovića kao i zlatne generacije mlađe ekipe u dječijem uzrastu koji su nastupili veoma ubjedljivo“, ističe trener Jokmanović.

Foto: BJJK Mata Leao

Za Mata Leao medalje u Sarajevu osvojili su – ZLATNE (ODRASLI I JUNIORI): Nikola Perović (black pro Gi), Vuk Džudović (blue Gi i No Gi), Nikola Mitrović (blue), Nikolaj Vujačić (white); DJECA: Oleg Ilin, Nikša Đurović, Andrija Kaluđerović , Boris Ilin, Vasilije Stojović, Balša Sinđić, Andrija Lekić, Marijan Boljević, Uroš Tomić; SREBRNE (ODRASLI I JUNIORI): Jelena Jovanović (blue Gi i No Gi), Miguel Giraldo (blue Gi i No Gi), Nikola Perović (black No Gi), Aleksa Rašović (white Gi i No Gi), Balša Pelević, Aleksa Šuković, Balša Škrkić (white); DJECA: Petar Džudović, Elena Jovanović, Miron Podgornov; BRONZANA: Marko Maraš.

Klub je dao doprinos i u sudijskoj postavi šampionata, pa je u Sarajevu pravdu dijelio međunarodni sudija, Srđan Bošković.