Memorijal “Veliša Mugoša” na programu 18. decembra

Foto: ASCG

Pripreme za organizaciju tradicionalne trke povodom 19. decembra dana „Oslobođenja Podgorice” su u toku. Ova najstarija sportska manifestacija u Crnoj Gori 65. atletska trka Trofej Podgorice “Memorijal Veliša Mugoša”, održaće se 18. decembra u 12 sati u Podgorici sa startom i ciljem na Gorici  kod kafića “Što činiš”. Atletičari će trčati kružnom stazom oko spomenika Partizana borca na Gorici, gdje je dužina jednog kruga 600 metara.

Na trci će nastupiti najbolji atletičari iz Crne Gore, učesnici srednjih i osnovnih škola sa područja Glavnog grada, rekreativci, veterani, studenti, pripadnici vojske i policije koji će trčati u trci na 5000m. Pioniri i pionirke nastupiće na 600m, juniorke na 1000m, juniori na 1500m, seniorke na 3000m. Trka na 5.000m nosi naziv  “Memorijal Veliša Mugoša” u znak sjećanja na istaknuto atletsko ime Velišu Mugošu. Svi učesnici u trkama  na 3000 i 5000m dobiće učesničke medalje, a pet prvoplasiranih takmičara novčane nagrade. Pobjednicima u svim kategorijama pripašće pehari, medalje i diplome.

Prošlogodišnji pobjednici bili su Slađana Pejović u trci 3000m i Željko Dabović u trci na 5000m. Kod osnovnih škola u ekipnom plasnamu  najbolja je bila Osnovna škola “Oktoih”, dok je kod srednjih prvoplasirana škola bila Gimnazija “Slobodan Škerović”.

Tradicionalni pokrovitelj manifestacije je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, a tehnički organizator ATK “Podgorički maraton” uz podršku Atletskog saveza Crne Gore.