STONI TENIS

Memorijalni turnir u znak sjećanja na Sašu Milačića

Foto: ITTF

Sjutra je na programu u univerzitetskom Sportsko-kulturnom centru međunarodni stonoteniserski turnir za mlađe kategorije, Memorijal Saša Milačić – Podgorica open.

Turnir će biti odigran u znak sjećanja na dugogodišnjeg igrača i sportskog randika, čiji je doprinos ogroman u razvoju stonog tenisa u Crnoj Gori. Takođe, Saša Milačić je bio dugogodišnji prvotimac, direktor i predsjednik Budućnosti, a bio je i međunarodni sudija, član predsjedništva Stonoteniskog saveza SFR Jugoslavije i predsjednik Stonoteniskog saveza Crne Gore. Za doprinos razvoju stonog tenisa kao zaslužnom sportskom radniku dodjeljena mu je titula počasnog člana Balkanske stonoteniske unije.

Milačić, koji ostaje upamćen po pokretanju pitanja osamostaljenja Saveza devedesetih godina u Svjetskoj stonoteniskoj uniji, preminuo u januaru 2021. godine od posljedica Covida. Glavni grad postuhmno ga je nagradio Zlatnom plaketom za doprinos razvoju sporta u Titogradu i Podgorici.

Ukupno će učestvovati 113 takmičara iz naše države, Albanije i sa Kosova, a turnir će se igrati na 12 stolova. Domaći predstavnici su članovi Budućnosti, Budima, Jedinstva, Lovćena, Spina, Gorštaka, Novog, Valdanosa i Kotora. Iz Albanije potvrđeno je učešće šest klubova (Vlaznija, Elbasani, Tomori, Teuta, Tirana i Đikondi), dok četiri tima dolaze sa Kosova (PKK, Priping, Gani Maljoku i Šar).

Sjutra od 10 sati startuje takmičarski dio turnira, a za 12 časova zakazano je zvanično otvaranje.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare