FORMULA 1 / VN BRITANIJE

Mercedes zakupio prvi red na kultnoj stazi

Foto: HOCH ZWEI/PIXSELL

Džorž Rasel je pronašao pravi mod. Samo šest dana pošto je iznenađujuće slavio u Austriji, vozač Vilijamsa je na Silverstonu došao do druge pol pozicije ove sezone. Sjajan dan za Mercedes upotpunio je njegov timski kolega Luis Hamilton osvajanjem drugog mjesta u kvalifikacijama, sa 171 hiljaditinkom zaostatka.

Sjajna borba viđena je na legendarnoj stazi, gdje je kiša prestala da pada pred početak kvalifikacija, a potom je sve vrijeme vrijebala, ali nije stigla. Na stazi koja se sušila činilo se da Lando Noris ima najbolji ritam, dok se Maks Ferstapen poprilično mučio, ali kada je bilo najvažnije zasijao je dvojac Mercedesa. Bez sumnje, ove kvalifikacije su bile najbolje za njemački tim poslije dvije i po godine, dok je Lando Noris takođe bio odličan, ali nedovoljno da priprijeti sunarodnicima. Dovoljno da popuni prva tri mjesta za domaću naciju.

S druge strane, branilac titule je uradio najviše što je mogao, pošto se dugo činilo da ne može u prva dva startna reda, ali je na kraju bio za 34 hiljaditinke bolji od Oskara Pjastrija u drugom Meklarenu. Šesti je bio vozač Hasa Niko Hilkenberg, ispred Karlosa Sainca juniora u Ferariju i vozača Aston Martina Lensa Strola. Prvih 10 kompletirali su Aleks Albon iz Vilijamsa i dvostruki svetski šampion Fernando Alonso.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare