BICIKLIZAM

Merlije ispred Milana za drugu pobjedu na ovogodišnjem Điru

Merlije proslavlja veliku pobjedu, Foto: EXPA/ laPresse/ Gian Mattia D'Alberto/EXPA/PIXSELL
Merlije proslavlja veliku pobjedu, Foto: EXPA/ laPresse/ Gian Mattia D'Alberto/EXPA/PIXSELL

Na 18. etapi, pretposljednjoj sprinterskoj, ovogodišnje trke oko Italije, slavio je Tim Merlije. Iskusni Belgijanac uspio je da iskoristi loše pozicioniranje Džonatana Milana, koji je bez obzira na lošu situaciju prilikom sprinta, uspi da se domogne drugog mjesta i bukvalno trećinu točka bio sporiji od pobjednika.

Merlije, koji je na Điru bio pobjednik i treće etape, ostvario je već devetu pobjedu u aktuelnoj sezonici biciklističkog sporta.

Poslije dvije izuzetno teške planinske etape, danas je od Friere de Primeiro do Padove bilo uglavnom sve ravno. Ipak, glavna grupa je bjegunce uspjela da sustigne tek na 10 kilometara od cilja. Ekipa Kvik-Stepa se odlično “namjestila” pred sam finiš i odradila više od pola posla za Merlijea, dok je Milan ostao “zaključan” u gužvi, ali je eksplozivnom završnicom još jednom dokazao zašto je jedan od najboljih sprintera današnjice.

Uprkos osvojenom drugom mjestu Milan je ubjedljivi lider u sakupljenom broju bodova na sprinterskim ciljevima – ima ih 327, između Italijana i današnjeg pobjednika (143 poena) je Keden Grouvs sa 200 bodova.

U generalnom plasmanu nije bilo promjena, pa je Tadej Pogačar ostao ubjedljiv lider sa 7 minuta i 42 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Danijela Martineza.

Biciklisti sjutra voze stazu dugu 157 kilometara od Morteđilana do Sapade sa tri brdska cilja.