MILOŠ MILENKOVIĆ

“Mi smo možda mala država, ali imamo veliko srce”

Foto: VPSCG

Pun utisaka nakon postavljanja državnog rekorda u disciplini delfin na 50 metara (24.17) bio je Miloš Milenković. Naš 18-godišnji plivač ovaj poduhvat ostvario je na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

>>> Milenković oborio državni rekord

Prije svega je istakao da mu je bila čast plivati sa najvećim plivačem Južne Afrike, Čadom le Klom. Ipak, otkrio je da ga je zadesio jedan peh tokom trke koji ga je možda koštao još boljeg rezultata.

Zadovoljan sam ovim rezultatom kojim sam postigao, bila je jako teška trka. Bila mi je čast plivati sa najvećim plivačem iz Južne Afrike, Čadom le Klom. Bio je jak fokus, mnogo sam dobro krenuo, ali nažalost posljednjih 15 metara ispala mi je kapica, ali nema veze, ovo mi daje vjetar u leđa jer iako mi se ovo desilo ja sam uspio da popravim za 10 stotinki rezultat na 50 metara delfin. To je dokaz da smo mi možda mala država, ali da imamo veliko srce“, ponosno ističe Milenković.

Foto: VPSCG

Za par dana plivaće i u disciplini 100 metara delfin. Nada se da će ispuniti prije svega svoja očekivanja, a potom i tuđa.

16. februara plivam 100 metara delfin i nadam se da ću to otplivati što je moguće bolje i ispuniti očekivanja svoja, ali i drugih“, zaključio je naš plivač.

Ponosna na Milenkovićev nastup bila je i selektorka Crne Gore u plivanju, Danijela Furtula.

Iskreno, moram napomenuti da je jako mala razlika između svih ovih prvenstava u posljednjih godinu dana i da je Miloš prije samo par mjeseci imao nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu te da je jako teško održavati formu. Međutim kao što sam rekla sve što smo isplanirali i što smo se dogovorili ukoliko se ispuni biće dobro i na kraju je tako bilo. Odradio je sve što smo zacrtali. Svi znamo da mi nemamo u Crnoj Gori startne blokove i da jednostavno nemamo potrebne stvari da vježbamo u samoj završnici“, istakla je ona.

Smatra da je spreman da pliva i ispod 24 sekunde pa joj žao što ovoga puta nije uspio, ali bez obzira na to i ovo je jako veliki rezultat za Crnu Goru.

Žao mi je sto nije ispod 24 sekunde jer znam da je on spreman i za to. Mislim da je i ovaj rezultat jako veliki za Crnu Goru. Svim prijateljima iz Crne Gore i inostranstva koji su nam prilazili i čestitali ovaj rezultat hvala još jednom“, zaključila je Furtula.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare