Miladinović u Podgorici okupio juniorke

Foto: OSCG

Juniorska ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u hotelu “VOCO” u Podgorici na pripremama za prvu rundu Zonskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja je na programu od  23. do 27. januara u Ankari.

Izabranice Mladena Miladinovića pripremaće se za mečeve sa Srbijom i Grčkom u grupi B.

“Zbog malih problema sa prehladom sa nama nije jedna igračica, ali nadam se da će za par dana to da se sredi. Ono što nas očekuje je teška grupa, jako takmičenje, protiv izuzetno dobrih selekcija i pokušaćemo kroz ovaj period priprema da se što bolje spremimo i da se prikažemo u što boljem svjetlu na samim kvalifikacijama”, kazao je selektor Miladinović.

Selektoru Miladinoviću u radu će pomagati pomoćni treneri Luka Bogojević i Srđan Crnojački.

Našu U20 selekciju na okupljanju je pozdravio Nikola Kažić, direktor reprezentativnih selekcija OSCG.

Crna Gora je slobodna prvog dana turnira, dok će se 24. januara sastati sa Grčkom od 14 časova po našem vremenu. Dan kasnije, od 17 časova po našem vremenu, Crna Gora će igrati sa Srbijom.

Plasman na U20 Evropsko prvenstvo iz 1. runde Zonskih kvalifikacija izboriće pet pobjednika turnira.

U 2. rundi kvalifikacija iz BVA može igrati pet reprezentacija. Turniri 2. runde na programu su od 4. do 7. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru.

Evropsko prvenstvo u konkurenciji juniorki odigraće se u Bugarskoj (mjesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, od 5. do 17. avgusta.