PLIVAČI STIGLI U DOHU

Milenković kotiran u gornjoj polovini discipline 50 delfin

Foto: VPSCG

Pored vaterpolista, crnogorska reprezentacija na Mundijalu vodenih sportova u Dohi je od danas bogatija za tri člana. Plivači Miloš Milenković i Jovana Kuljača u pratnji selektorke Danijele Franete doputovali su u Katar.

Moram priznati da mi je najteže pao put. Cijeli dan smo proveli u putu. Prvi utisci su odlični, atmosfera u Dohi je fantastična. Već smo odradili prvi trening. Svako prvenstvo je priča za sebe. Iako neke velike zvijezde nisu tu, očekujem spektakularno takmičenje. Najbitnije da su Miloš i Jovana zdravi i spemni. Treba samo da ostanu mirni i koncentrisani i da se što bolje spremimo za trke“, kazala je Franeta.

Prvi će na bazen Milenković, sjutra u disciplini 50 metara delfin. Miloš će nastupiti i na duplo dužoj dionici, 16. februara. Jovana Kuljača će se takmičiti 15. i 17. februara u disciplinama 100 i 50 metara kraul.

Izašle su startne liste za Milošev sjutrašnji nastup, gdje će biti održano sedam trka. Miloš je po prijavljenim vremenima kotiran u gornjoj polovini u konkurenciji 70 plivača. Nikad nismo imali tako visoko kotiranog plivača. Milenković je najmlađi plivač u gornjem domu, što je pokazatelj kvaliteta. Ne bih mu ipak stvarala pritisak. Jedino je važno da uđe u trku kako treba, agresivno i ne sumljam da će u tom slučaju ostvariti dobar rezultat“, dodala je Franeta.

Milenković će nakon Evropskog prvenstva, upisati drugi nastup na velikom takmičenju. Iako će se prvi put oprobati sa najboljim svjetskim plivačima, Miloš poručuje da skoro pa i ne osjeća tremu.

Fizički i psihički se pripremam za prvu trku. Maksimalno ću se potruditi da isplivam 50 delfin kako treba i poboljšam lični rekord“, rekao je Milenković.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare