Mladi odbojkaši Crne Gore u grupi sa aktuelnim prvakom na EP u Podgorici

Foto: OSCG

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore do 17 godina saznala je rivale na Evropskom prvenstvu koje će se igrati u Podgorici u drugoj polovini jula.

Ekipa koju sa klupe predvodi Darko Prebiračević je smještena u grupi I sa braniocem trofeja Slovenijom, Bugarskom, Turskom, Belgijom, Austrijom, Estonijom i Grčkom.

U drugoj grupi su Poljska, Italija, Češka, Francuska, Srbija, Finska, Holandija i Španija.

Žrijeb je odrađen u onlajn formatu, a predsjednik OSCG Cvetko Pajković i Zdeslav Barač, član Administrativnog borda CEV i predsjednik žirija U17 Evropskog prvenstva iz prostorija našeg saveza pozdravili su sve učesnike Evropskog prvenstva.

Prvi put u istoriji će naša U17 selekcija igrati na prvenstvu Starog kontinenta, a pred ljudima iz OSCG je veliki zadatak sama organizacija. Ali, niko ne sumnja da će sve proći u najboljem redu.

Sistem takmičenja je takav da će sve selekcije odigrati po sedam mečeva, a dvije najbolje plasirane iz dvije grupe izboriti polufinale.

Četvrto Evropsko prvenstvo za odbojkaše do 17 godina na programu je od 19. do 30. jula u Podgorici. Utakmice će se igrati u dvorani kompleksa “Verde” i Univerzitetskoj sportskoj dvorani.