“Mogli smo da riješimo meč bez peteraca”

Foto: Vuk Ilić

Darko Đurović i Jovan Vujović bili su najzaslužniji što je hercegnovski Jadran prvi put ove sezone savladao imenjaka iz Splita. Centar je sa tri gola bio najefikasniji u regulanom toku meča, dok je stameni golman u penal ruletu odbranio udarce Lorenu Fatovića i Konstantinu Harkovu za veliki trijumf (15:13) u poslednjem meču razigravanja za plasman od prvog do trećeg mjesta u A grupi Premijer regionalne lige.

>>> Hercegnovski Jadran konačno savladao imenjaka

Želio bih da čestitam ekipi na ogromnoj borbenosti i odličnoj igri. Možda nam je falilo strpljenja da privedemo meč kraju u regularna 32 minuta. Ipak, bilo je neriješeno a pobjeda nakon peteraca nam je velika motivacija pred finalni turnir Kupa Crne Gore“, rekao je čuvar mreže Novljana, Darko Đurović.

Foto: Vuk Ilić

Jovan Vujović je takođe apostrofirao veliku borbenost svog tima.

Mislim da nismo trebali da uđemo u peterce jer smo pokazali mnogo bolju igru od rivala u regularnom toku meča“, dodao je Vujović.

Vaterpoliste Jadrana u srijedu i četvrtak očekuju utakmice fajnal-fora Kupa Crne Gore. Novljani će u polufinalu igrati sa Budvom, 29. novembra od 18 časova. Drugi par čine Primorac i Kataro. Finale je dan kasnije od 20 sati.

Poslednji meč u 2023. godini ekipa Petra Radanovića odigraće u šestom, poslednjem kolu C grupe Lige šampiona, 5. decembra, protiv Crvene zvezde u Beogradu.