NOVAK ĐOKOVIĆ

“Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpišu”

Đoković nakon pobjede, Foto: via Newscom/PIXSELL
Đoković nakon pobjede, Foto: via Newscom/PIXSELL

Poslije pet setova i četiri i po sata igre, Novak Đoković izborio je plasman u četvrto kolo Rolan Garosa savladavši Lorenca Muzetija 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0! Najbolji teniser svijeta u 3:30 ujutro pojavio se pred novinarima u miks zoni “Filip Šatrijea” – iscrpljen, vidno umoran, ali svakako srećan i raspoložen za razgovor.

Baš sam bio u nevolji, a Lorenco je uradio sve da se ne osjećam dobro na terenu. Bilo je trenutaka kada nijesam znao šta da radim. Sve je vraćao, pravio vinere, fenomenalno servirao”, ističe Beograđanin.

Novak je u drugom setu imao 4:1 i svi su pomislili da posljednji meč večeri neće dugo trajati u Parizu, iako je počeo dva sata kasnije od planiranog teremina – tek u 22:37h.

“Publika me pogurala, počela da skandira moje ima na 2:2 u četvrtom setu i dobio sam novu energiju. Ne znam šta se promijenilo, prije toga su navijali za njega, ali svakako da je bilo sjajno. Dobio sam momentum koji nijesam želio da ispustim”.

Srbin i Italijan odigrali su najkasniji meč u istoriji Rolan Garosa…

“Rekao sam Lorencu da je bio nevjerovatan i da bude ponosan na svoju igru. Ovo je najbolji tenis koji sam ga vidio da igra. Blistava mu je budućnost ako nastavi u ovom ritmu”.

Često je nakon dugih razmjena Novak djelovao iscrpljeno.

“Pa zamislite razmjene od 20 udaraca u dva ujutru – ko tada igra tenis? Bili su teški uslovi, svaki poen je morao žestoko da se zaradi. Gurao sam do krajnjih fizičkih granica kako bih dobio meč. Ovo je istorijski trenutak, ovakvi mečevi ostaju zauvijek”.

Iako se ove sezone često mučio, načinom na koji je savladao Muzetija Đoković je poslao rivalima poruku da nije kraj.

“Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpisuju. To me dodatno motiviše, a toliko puta sam u karijer pokazao od čega sam satkan”.

Francisko Serundolo biće protivnik Đokovića u osmini finala Rolan Garosa.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare