Momci koji su očarali svijet

Raičević i Jovanović u akciji u Kostanci (Foto: FIBA)

Prvi Masters i odmah bajkovita priča vrijedne hvalospjeva na zvaničnom sajtu Fiba 3×3. Ekipa Podgorica Kodio, koju čine Miloš Jovanović, Marko Raičević, Petar Ivanović i Filip Dragojević, oduševila je na turniru koji je odigran u rumunskoj Kostanci.

>>> Kodio stao na korak od titule u Kostanci

Njihov nastup očarao je sve ljubitelje basketa, a Podgorica i Crna Gora ponosni su na njihov nastup. Tekst koji je objavljen na zvaničnom sajtu 3×3 organizacije prenosimo u cjelosti.

Podignite ruku ako ste mislili da će Crnogorci biti u finalu? Ne lažite, spustite ruku.

Nijesmo ih vidjeli mnogo ranije, ali kakav način da privuku pažnju. Činilo se da bi Podgoričani mogli biti zadovoljni što su se plasirali u glavni dio žrijeba nakon kvalifikacija, ali se ispostavilo da su se samo zagrijavali. Podgorica Kodio je bila 13. nosilac. Krenuli su i njihov zamah se prelio na drugi dan (kada se igrala nokaut faza, prim. aut), gdje su napravili dva najveća preokreta u sezoni protiv Antverpena i Limana.

Njihova bajkovita trka se završila u finalu, ali je Podgorica već proizvela jednu od najvećih trka “ubijanja divova” u istoriji tura.

Nova zvijezda rođena je sa Milošem Jovanovićem koji je bio nezaustavljiv u Kostanci, a već neko vrijeme je na 3×3 sceni. Očigledno je postao bolji i pokazao da je spreman za veliku scenu.

Podgorica je stigla i jedva čekamo da vidimo kako će se nastaviti ova priča.