VATERPOLO

Na Škveru počelo spremanje za Argentinu

Foto: VPSCG

Kandidati za juniorsku reprezentaciju Crne Gore od petka treniraju u Herceg Novom.

To je prvo ovogodišnje okupljanje generacije, koju u julu očekuje nasup na Svjetskom prvenstvu u Argentini.

Na okupu je 30-ak igrača, želimo da utvrdimo u kakvom su stanju, mada ih, naravno, pratimo i kroz takmičenja u mlađim kategorijama”, kazao je selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Miodrag Mirović.

Treninzima na Škveru počinju i pripreme za veliki takmičarski izazov predstojećeg ljeta, ali Mirović podsjeća šta je glavni cilj rada sa mladim igračima.

Sva takmičenja u mlađim selekcijama su kontrolna, kako bismo vidjeli napredak igrača u određenom periodu, mada su, naravno, i naše takmičarske želje najviše i na tome radimo. Ipak, cilj broj jedan je da se stvore igrači za seniorski tim. To nam je vodilja”.

Mladi vaterpolisti imaju odlične uslove u Herceg Novom.

Ljudi iz kluba i grada imaju razumijevanje za nacionalne selekcije, više nego u drugim sredinama. Kad god možemo, pripremaćemo se u Herceg Novom”, naglasio je Mirović, koji ističe da je crnogorski vaterpolo, u svim uzrasnim kategorijama, od seniora do najmlađih, važan faktor na evropskoj i svjetskoj sceni.

Kada uzmemo u obzir ulaganja, objekte i bazu, igračku i trenersku, imamo vrhunske rezultate. Prezadovoljan sam kako se radi, sve naše selekcije su u vrhu, nadam se da ćemo nastaviti u tom stilu”, kaže Mirović.

Nakon Herceg Novog, naša U18 selekcija će u sklopu priprema za SP putovati u Novi Sad, gdje će trenirati i sparingovati sa vršnjacima iz Srbije i Španije.