Na Škveru sija 18 zvjezdica

Foto: Vuk Ilić

Suton nad Škverom značio je sumrak Primorca – vaterpolisti Jadrana “potopili” su Kotorane rezultatom 10:4 (3:2, 2:2, 4:0, 1:0) i sa 3-0 u finalu plej-ofa došli do devete uzastopne titule u šampionatu Crne Gore. Izabranici Ranka Perovića su se držali do poluvremena, da bi u nastavku potpuna pali i nisu uspjeli da postignu ni jedan gol, pa su Novljani lako došli do 18. titule državnog prvaka, od čega 12. u nezavisnoj Crnoj Gori.

Ključnu prednost izabranici Petra Radanovića stekli su već u 11 minutu, kada su Danilo Radović sa dva gola i Matej Čaraj inicirali seriju 3:0 za 5:2.

Marko Mršić i Filip Gardašević su donijeli tračak nade gostima u finišu druge četvrtine (5:4). Ipak, u drugom poluvremenu u bazenu je postojao samo domaći tim. Uroš Vučurović, Džejk Muskat, Danilo Radović, Pavel Halturin i Lazar Vukićević prelijepim lobom odveli su Novljane na velikih plus šest (11:4).

Do treće pobjede u finalu i titule, vaterpoliste Jadrana je predvodio Danilo Radović sa tri gola, Haturin je postigao dva, Martin Gardašević, Vučurović, Muskat, Vukićević i Čaraj po jedan.

Strijelci za Primorac su bili Paunović, Stanojević, Mršić i Gardašević.