PETAR RADANOVIĆ

“Nedopustivo je da u svakom meču rivalima olako prepustimo tri do četiri gola”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Potpuno dva različita lica pokazali su vaterpolisti Jadrana za nepuna 24 sata na turniru Premijer regionalne lige na Novom Beogradu. U duelu sa Novim Beogradom su igrali izvrsno tri i po četvrtine, da bi poklekli u finišu protiv domaćina, dok su protiv Crvene zvezde samo u posledjnoj četvrtini našli lijek za igru rivala.

U Herceg Novi se crnogorski šampioni vraćaju praznih ruku.

>>> Novljani samo u četvrtoj četvrtini bili na nivou iz meča sa Novim Beogradom

Iskusna ekipa Crvene zvezde je na početku meča stekla osjetnu prednost, da bi u finišu druge i na startu treće četvrtine sa četiri vezana pogotka došla do ogromnih pet golova viška. Pokušali smo da se vratimo, ali nas je Zvezda jakim centrima držala u plitkoj zoni u odbrani, tako da su njihovi iskusni šuteri imali mnogo prostora. Tako su uspjeli da uguše naš ritam. Imali smo svojih šansi da u finišu stignemo do preokreta, ali nismo bili na nivou potrebnom da utakmicu riješimo u svoju korist“, realan je nakon meča bio trener Jadrana, Petar Radanović.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Kormilar vaterpolo broda sa Škvera poručuje da njegovi igrači moraju što prije da preleže “dječje bolesti”.

Svaku utakmicu olako pustimo rivalima tri do četiri gola, što je nedopustivo. To su greške koje nam se ponavljaju iz utakmice u utakmicu“, objasnio je Radanović na čemu će raditi sa svojom ekipom.

Vaterpolisti Jadrana i Crvene zvezde u konkurenciji Novog Beograda, Juga i splitskog Jadrana nemaju šanse da se uključe u borbu za vrh tabele, ali i su i pored toga pokazali veliku želju za pobjedom.

Izuzetno borbena utakmica, možda i nepotrebno u nekim momentima na ivici grubosti. Kontrolisali smo utakmicu većim dijelom tako da pad u poslednjem periodu i problem sa ličnim greškama nije mogao da ugrozi našu pobjedu“, rekao je trener Crvene zvezde, Aleksandar Filipović.

Crvena zvezda i Jadran su ove sezone odigrali tri meča. Novljani su slavili u prvom u Ligi šampiona, nakon čega su uslijedile dvije pobjede crveno-bijelih.

Jadran je borbena ekipa koja većinu golova postiže iz tranzicije, do koje su došli u finišu utakmice, a to nama ne odgovora“, zaključio je Filipović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare