Nemanjina bronza kao kruna 2023: “Odavno nismo imali ovakvog borca”

Sa današnje konferencije: Foto: LOB SPORT

Ulazimo u finiš godine, period kada se sumiraju utisci i prave planovi za narednu. A oni koji mogu biti ponosni na sve što su uradili tokom 2023. su svakako ljudi iz Kik-boks saveza Crne Gore. Tokom cijele godine stizali su sjajni rezultati, a sve je kulminiralo bronzanom medaljom Nemanje Čađenovića na Svjetskom prvenstvu u portugalskoj Albufeiri.

Osim Čađenovića, na šampionatu na kojem je učestvovalo oko 1.500 takmičara učestvovali su Filip Sekulović i Anastazija Petrović koji su zaustavljeni u četvrtfinalu.

Tim povodom danas je organizovana konferencija za medije na kojoj je Nemanja jasno istakao da žali što odličje nije bilo sjajnije.

Ova medalja je kruna ove godine, ali i moje karijere. Dobrim rezultatima tokom godine bio sam nosilac u grupi. Ostaje velika žal što nisam pobijedio u meču za polufinale, iako sam bio blizu, sve se odlučivalo u posljednjih 10-ak sekundi treće runde. Osvajača svjetskog prvenstva sam ove godine dva puta pobijedio, a imam i pobjedu protiv borca koji je osvojio srebro“, rekao je Nemanja.

Njegov trener u reprezentaciji i klubu (Budućnost) Andrej Đelošević nije krio zadovoljstvo nakon svega što su on i njegovi borci uradili tokom ove godine.

Rad i trud se definitivno isplatio. Nemanja je odradio 17 mečeva, osvojio je dva svjetska kupa, evropski kup, Univerzitetske igre, a sada je stigla i bronza sa prvenstva svijeta. Sve ono što smo na početku godine planirali, to je ostvareno. Slijedi kratak odmor, pa već od januara u nove pobjede. Što se tiče Filipa i Anastazije, bili su na vrhuncu, dobili su prve mečeve, malo ih je dijelilo od polufinala i medalja“, istakao je Đelošević.

Posebno su ponosni bili legendarni borci koji su punili dvorane širom Crne Gore – selektor Goran Radonjić i prvi čovjek KBSCG Ivan Strugar.

Crnogorski kik-boks je dobio novu perjanicu. Nema dileme da će nas usrećivati i narednih godina. Talentovan je borac, veliki radnik, ne propušta treninge, to je nešto što nismo imali u prethodnom periodu. Zbog toga je rezultat neizbježan, a siguran sam da će medalje biti sjajnije u budućnosti“, rekao je Radonjić.

Foto: LOB SPORT

Strugar je istakao da su crnogorski borci napravili veoma dobre rezultate tokom ove godine, a savez je uspio, iako sa skromnim budžetom, sve da pokrije i omogući našim takmičarima kvalitetne uslove.

Nemanja je napravio sjajan uspjeh za naš savez, definitivno najveći rezultat u 2023. godini. Prvenstvo Crne Gore, Svjetski kup u Mađarskoj, zajedničke pripreme na Žabljaku tokom ljeta, kadetsko i juniorsko prvenstvo u Turskoj… Sve je to iza nas, a sve je kulminiralo u Portugalu. Po brojnosti mi smo bili najmanja selekcija, konkurencija je bila paklena, ali smo uspjeli da uzmemo medalju. Nastavili smo tu seriju osvajanja odličja na velikim takmičenjima. Što se tiče saveza, naši takmičari će uvijek imati našu maksimalnu podršku“, poentirao je Strugar.