ALPSKO SKIJANJE

Nepobjedivi Švajcarac

Photo: EXPA/ Martin Huber/EXPA/Pixsell

Poslije večerašnjeg veleslaloma u Šladmingu svi skijaši su se zapitali: “Šta treba uraditi da bi se pobijedio Marko Odermat?“. Zaista nevjerovatno djeluje mladi Švajcarac.

Danas je u prvoj vožnji napravio nekoliko grešaka koje su ga bacile na tek 11. poziciju pred drugu vožnju sa skoro cijelom sekundom zaostatka. Međutim, Marku Odermatu to nije prepreka. Ubjedljivo najbolje je odskijao u drugoj vožnji i sa ukupnim vremenom dva minuta, 10 sekundi i tri stotinke slavio.

Ovo mu je peta pobjeda u isto toliko održanih veleslaloma ove sezone. Ukupno je 19. put slavio u veleslalomu u karijeru, a ovo mu je 32. trijumf u Svjetskom kupu. Već 22. put uzastopno je minimum na pobjedničkom postolju u veleslalomu. Vanzemaljac.

Samo pet stotinki za njim je zaostao lider poslije prve vožnje, Manuel Feler. Austrijanac je imao čak 98 stotinki prednosti, ali očigledno da ni to nije dovoljno protiv popularnog Odija.

Treće mjesto zauzeo je Slovenac Žan Kranjec sa 20 stotinki zaostatka.

Poredak prvih 10 redom su kompletirali: Aleksander Stin Olsen, Filip Zubčić, Loik Mejar, Joan Verdu, Filipo Dela Vite, Henrik Kristofersen i Timon Haugan.