Nestrpljenje – Las Vegas “krcka” karte

Trkanje u Las Vegasu zakazano je tek u novembru, ali već vlada ogromno interesovanje, FOTO: F1
Trkanje u Las Vegasu zakazano je tek u novembru, ali već vlada ogromno interesovanje, FOTO: F1

U kalendaru najbržeg Svjetskog prvenstva ove sezone uvrštene su tri trke na tlu Sjedinjenih Američkih Država. Kao i ranije, voziće se Majmi (7. maj) i Ostin (22. oktobar), a prvi put i Nevada, glamurozni Las Vegas 18. novembra.

U američkoj prijestonici kocke prvo je osnovan NHL tim, Golden Najtsi, potom je stigla i NFL franšiza Rajdersa, a za potpuni sportski užitak stiže i Formula 1.

Još u trenutku kada je trka uvrštena u kalendar, istaknuto je da se bolidi neće trkati po pustinjama Nevade, već na gradskoj stazi, u užem jezgru grada pored najpoznatnijih simbola Las Vegasa. A, danas, stiže potvrda od Rene Vilm, izvršne direktorice Las Vegas Gran prija koja tvrdi da su najjeftinije karte za novembarsku trku već rasprodate. Bez sjedišta na tribinama, već na okolnim brdima staze najeftinije parče hartije košta 550 dolara, a Vilm je istakla da njen tim insistira na povećanju kapaciteta staze za naredne trke.

“Želimo da stvorimo nevjerovatno iskustvo za navijače i odličnu stazu za vozače. Želimo da lideri timova budu srećni, ali sam sigurna da nećemo moći sve to da uradimo u prvoj godini”, rekla je Vilm.

U dosadašnjem dijelu sezone Formule 1 završene su tri trke (Bahrein, Saudijska Arabija i Australija) nakon kojih u generalnom plasmanu vodi aktuelni šampion Maks Ferstapen. Trkanje se nastavlja u azerbejdžanskom Bakuu 30. aprila.