VIMBLDON

Nije bilo lako, ali Đoković je u trećem kolu

Photo: Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION/Pixsell

Drugi teniser svijeta, Novak Đoković, sa 3:1 u setovima savladao je 277. igrača planete, Džejkoba Firnlija. Po setovima bilo je 6:3, 6:4, 5:7 i 7:5.

Možda i malo teže od očekivanog Novak se domogao trećeg kola Vimbldona poslije tri sata borbe. Tamo će ga čekati Aleksej Popirin.

Siguran je u prvom i drugom setu bio Đoković. Rutinski, sa po jednim brejkom, došao je do vođstva od 2:0 i činilo se da plovi ka laganoj pobjedi.

U petom gemu trećeg seta brejkovao je Firnlija, poveo sa 3:2 i činilo se da je meč gotov. Ipak, domaći takmičar nije htio tako lako da se preda. Prvo je odmah uzvratio brejk, a potom i pri rezultatu 6:5 uspio da iskoristi brejk loptu koja mu se ukazala i pomalo iznenađujuće dođe do smanjena rezultata na 2:1.

Šesti gem četvrtog seta donio je Britancu dvije vezane brejk lopte kojima je imao šansu da se gotovo potpuno vrati u meč. Đoković je tu pokazao svoju klasu i spasio sebe iz neugodne situacije. Zadrhtala je ruka Firnliju pri rezultatu 5:5, izgubio je svoj servis pod pritiskom Đokovića koji je u narednom gemu rutinski potvrdio brejk i došao do pobjede.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare