GOLBAL

Nikšić na finalnom turniru Lige šampiona u Belgiji

Foto: POK

Golbal klub Nikšić treću godinu uzastopno igraće na finalnom turniru Lige šampiona, koji će naredna tri dana biti odigran u belgijskom Blakenbergu.

Plasman među osam najboljih izborio je kao pobjednik kvalifikacionog turnira u Berlinu. Nikšićki golbalisti igraće u B grupi sa Hanzom iz Roštoka, Briselom i njemačkim Čemnicerom.

Rivali u A grupi biće Nordzi, predstavnik države domaćina turnira, finski Old Pauer, Fukse iz Berlina i litvanski Šaltinis, koji je prethodne dvije godine osvajao trofej Lige šampiona. 

Sjutra, prvog takmičarskog dana, ekipu Nikšića očekuju dueli protiv Brisela (14.15) i Čemnicera (19.30).  Duel trećeg kola protiv Hanze na programu je u subotu, u 11 sati i 30 minuta. Istog dana biće odigrani i četvrtfinalni mečevi. 

Za nedjelju zakazani su polufinalni i finalni duel, kao i mečevi za treće, peto i sedmo mjesto. 

Nikšić je 2022, u debitantskom nastupu, igrao finale, dok je prošle godine završio na osmom mjestu. Nikšićki tim u Blakenbergu, belgijskom ljetovalištu na Sjevernom moru, nastupiće u sastavu Goran Macanović, Marko i Nikola Nikolić, Miloš Ranitović, Matej Ledinek i Velizar Obradović, a predvodiće ih trener Nikola Čurović i njegov asistent Branislav Bulatović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare