KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Ništa od polufinala, Crnogorke čekaju drugi turnir

Foto: CEV

Juniorke Crne Gore su izgubile šanse da se već sa prvog turnira Zonskih kvalifikacija u Ankari plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Naše odbojkašice su provom kolu poražene od Grčke sa 2:3 (13:25, 11:25, 25:23, 25:23, 14:16), dok su danas izgubile od Srbije maksimalnim rezultatom 0:3 (21:25, 16:25, 15:25), pa će Grkinje i Srpkinje u polufinale.

U redovima Crvenih protiv Srbije jedina dvocifrena je bila Kristina Božović sa 14 poena. Daleko su bile Lana Rakočević sa šest, Darja Popović sa tri, Gordana Madžgalj i Staša Mitrović sa po dva, te Viktorija Đukić i Vanja Matunović sa po jednim poenom.

Maša Kirov i Milica Vidačić su se sa po 10 poena istakle u reprezentaciji Srbije.

Foto: CEV

Na otvaranju turnira je nakon veoma slabe igre u prva dva seta koja su odbojkašice Grčke lako osvojile, selektor Mladen Miladinović dao šansu najmlađim članicama koje su odigrale veoma dobro, uspjele da osvoje naredna dva seta i utakmicu odvedu u peti odlučujući set. Posebno treba istaći veoma dobru partiju koju su pružile Viktorija Čoković i Staša Mitrović, koje su 2008. godište, te Darja PopovićLana Rakočević, rođene 2007.

U petom setu viđena je prava drama, juniorke Grčke imale su prednost 8:4 i 11:6, ali su izabranice selektora Miladinovića uspjele da se vrate u meč (12:12), nakon čega nisu dozvolile Grkinjama da iskoriste dvije meč lopte pri rezultatu 14:12, već su stigle do drugog izjednačenja 14:14. Na kraju, nažalost, ključni set pripao je odbojkašicama Grčke (16:14).

Najefikasnije su bile kapitenka Gordana Madžgalj i Darja Popović sa po 15 osvojenih poena, devet je upisala Viktorija Čoković, a osam Kristina Božović. Na drugoj strani, dominirala je Dimitra Nanu sa 27 poena.

U polufinalu će u petak od 14 časova igrati Srbija i Rumunija, dok se tri sata kasnije sastaju Grčka i Turska. Samo pobjednik turnira će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.