TEQBALL

Nova sezona ATL kreće iz Ohrida

Sve je spremno za drugo izdanje Adriatic Teqball League (ATL).

Najbolji tekeri regiona kreću u nadmetanje za jadransku krunu iz bisera Sjeverne Makedonije. Ohrid će sjutra (subota, 8. jun), biti domaćin prvog turnira nove Jadranske Teqball lige, čiji je jedan od pokretača Teqball savez Crne Gore.

Na prvom od pet ATL turnira planiranih za ovu sezonu, igraće se u dvije kategorije, muškom singlu i muškom dublu, a predviđeni nagradni fond je 2.000 eura.

Takmičenje će se održati u dvije faze – prva faza planirana je u hali Biljanini izvori, dok će druga faza biti na Gradskom keju Makedonija.

Uz predstavnike pet zemalja regiona, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, na turnirima su predviđene posebne pozivnice za tekere iz država Evrope, a specijalni gosti u Ohridu biće predstavnici Grčke.

Crnogorski Teqball predstavljaće najbolji TEQ parovi – Kurjaci, Teqersi i Borac, kao i mladi, talentovani Veljko Ljumović.

“Teqball raste u regionu, a to potvrđuje nova sezona ATL. Izuzetno se radujemo što će prije svega naši tekeri imati priliku da ponovo odmjere snage sa rivalima vam državnih granica i tako imati ogromnu priliku da napreduju, time priđu elitnom nivou na kojem su neki od regionalnih takmičara. Vjerujemo da ovakvi projekti mogu da doprinesu značajnoj popularizaciji Teqball-a u svim državama, koje bi, zahvaljujući vanserijskim talentima koje imaju, mogle da se pozicioniraju među najboljima u Evropi”, istakao je predsjednik Teqball saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

Nakon Ohrida, ATL će posjetiti Bar, 20. jula, a turniri Jadranske teqball lige održaće se i u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj.

Uz ATL turnir, Ohrid će u petak, 7. juna, biti domaćin i regionalnog seminara za sudije, čiji će polaznici dobiti priliku da steknu zvanje pomoćnog sudije.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare