Novi peh Markeza, saradnji sa Hondom se bliži kraj

Markez (Cordon Press/SIPA USA/PIXSELL)

Pehovima šestostrukog šampiona Moto GP-a Marka Markeza nema kraja. Španac je poslednju titulu osvojio 2019. godine i upravo tu su počeli problemi. Tačnije u narednoj sezoni kada je u sudaru sa Fabiom Kvartararom slomio šaku desne ruke.

Nizale su se nakon toga povrede kao na traci. Poslednja danas, kada je objavio da zbog povrede rebra neće voziti Veliku nagradu Holandije koja startuje uskoro.

Biće to druga trka zaredom koju će Markez propustiti. Prošlog vikenda u Njemačkoj je imao sedam padova tokom kvalifikacija i sprinta, kulminacija se desila na zagrijevanju, kada je zadobio povredu ruke i noge.

Tada je odlučio samoincijativno, bez konsultacije sa doktorima, da otkaže učešće. Iz današnje izjave šefa Honde, Alberta Puđa se vidi da se to mnogima u timu nije svidjelo. 

Mark ima ugovor, ali svi su slobodni da rade šta žele u životu i Honda ne želi da zadržava ljude koji nisu srećni što su ovdje“, rekao je Puđ

Markez ima ugovor sa Hondom do kraja naredne sezone, a sam je istakao da će tokom ljetnje pauze razmisliti o daljim potezima što se tiče njegove karijere.

Šestostruki šampion u kraljevskoj klasi trenutno je tek 19. u generalnom plasmanu sa svega 15 bodova. Prvi je aktuelni šampion Frančesko Banjaja sa 160, a drugi je Horhe Martin sa 144 boda.