Očekuju se dobre vijesti iz Graca

Foto: OSCG

Krešendo CEV Srebrne lige danas i sjutra u Gracu. Odbojkašice Crne Gore, Portugala, Estonije i domaće Austrije boriće se za trofej i 50.000 eura.

Naše odbojkašice su igrale sjajno u grupi, ubilježile pet pobjeda i samo jedan poraz, od viceprvaka, Portugala u Portu.

Odjednom su apetiti porasli, mašta se i o najvišem plasmanu, iako su evidentno “crvene” autsajderi. U polufinalu je rival Austrija.

“Mogu da kažem u ime ekipe da smo došli u Grac spremni, već nekoliko dana pripremamo taktiku za Austriju i nadamo se pobjedi”, optimista je Katarina Budrak.

Budrak (foto: OSCG)

Austrija je imala zagarantovano mjesto na završnom turniru, ali je u grupi sve mečeve odigrala ozbiljno, kao i odbojkašice Crne Gore pretrpjela samo jedan poraz, u gostima pobjedniku grupe, Estoniji. Za razliku od izabranica Milorada Krunića, Austrijanke imaju iskustvo igranja u Srebrnoj lig, stizale su do finala 2021. i 2018. godine, kada su gubile od Bosne i Hercegovine, odnosno Švedske.

“Očekujemo težak meč, zato što svaka ekipa koja je prošla na fajnal-for je to i zaslužila. Ovih dana smo se taktički pripremali za rivala i mislim da smo uradili dobar posao. Nadam se da ćemo to pokazati u subotu veče i da ćemo se javiti sa dobrim vijestima”, rekla je Mina Dragović.

Dragović (foto: OSCG)

Utakmica između Crne Gore i Austrije na programu je danas od 20.20 časova. U prvom polufinalu sastaju se Estonija i Portugal u 15 sati. Veliko finale je u nedjelju od 20.20, a meč za treće mjesto zakazan je za 17.35 časova.