Rus i Splićanka pobjednici prvog Bokeškog maratona

Foto: CGNews

Rus Ivan Bubnov i Nataša Šustić iz Splita pobjednici su prvog Bokeškog maratona.

Bubnov je stazu istrčao za 2.33,01 sati. Rus je drugu godina zaredom uzeo učešće na ovoj manifestaciji.

Ovo je najljepša staza na svijetu, sve što treba za jedan dobar maraton ovdje ima. Bilo je teško zadnjih desetak kilometara zbog temperature, bilo je vruće ali su svi uslovi za dobar rezultat bili tu“, istakao je Bubnov.

Šustić je stazu istrčala za dva sata i 49 minuta.

Presrecna sam. Imala sam nekih zdravstvenih problema, ali eto uspjela sam. Nije bilo lako. Staza je predivna. Boka je prelijepa i uživala sam u trci”  kazala je Šustić.

Pobjednik Bokeškog polumaratona je Đuro Borbelj iz Apatina. Srpski atletičar je prošao kroz cilj uz ovacije publike u Kotoru za 1.06,56 sati.

Lični rekord mi je izostao nekih pet sekundi ali sam zadovoljan. Odlična organizacija i prelijepa staza uz more, uživao sam“, istakao je Borbelj.

Najbrža dama na polumaratonu bila je Nevena Jovanović iz Čačka.

Prezadovoljna sam obzirom da sam trčala nakon dvije godine i postavila lični rekord. Jako dobra i pozitivna atmosvera vlada na ovom maratonu, staza je perfektna i zato rado i dolazim ovdje“, kazala je Jovanović.

Sportsko turističku manifestaciju koja je okupila 2.100 trkača iz 36 zemalja svijeta, otvorio je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

Start trke označili su članovi Bokeljske mornarice svečanim plotunom.