COK

Olimpijski karavan posjetio Herceg Novi

Foto: COK

Olimpijska energija u evropskom gradu sporta jača je i od kiše.

Herceg Novi je bio domaćin novog Olimpijskog karavana i novog druženja za pamćenje, kojim Crnogorski olimpijski komitet (COK) širi vrijednosti olimpijskog pokreta i korača ka Ljetnjim igrama u Parizu ovog ljeta.

Uz podršku opštine Herceg Novi, oko 300 djevojčica i dječaka iz osnovnih škola Dašo Pavičić i Milan Vuković i brojnih novskih sportskih klubova, osjetilo je i prenijelo dalje jedinstvenu energiju, koja je iz novske Dvorane Park nastavila da osvaja Crnu Goru.

Generalni sekretar COK-a, Igor Vušurović učio je najmlađe o važnosti sporta, njegovih vrijednosti i zdarvog stila života, o trudu i odricanju potrebnim za dosezanje olimpijskih visina i izvanrednih rezultata, poput odbojkaškog olimpijskog zlata, čiji je ponosni nosilac.

Članovi vaterpolo reprezentacije Crne Gore, ujedno i stanovnici Herceg Novog, grada koji je dao najviše crnogorskih olimpijaca, Darko Đurović, Danilo Radović i Uroš Vučurović, predvođeni selektorom i igračkog legendom Vladimirom Gojkovićem, priredili su nezaboravno druženje najmlađim posjetiocima. Sa ekipom koja će se naći na Olimpijskim igrama u Parizu bilo je to nezaboravno prijepodne.

Kao i na Cetinju i u Baru, duh nadmetanja u sportskim disciplinama, ali i u poznavanju sporta i olimpizma, naši mališani mogli su da osjete kroz takmičenja i aktivacije koje je COK organizovao zahvaljujući podršci prijatelja, Sport Vision-a, kompanije One, Jugopetrol – Eko benzinskih stanica, Lovćen osiguranja, Erste banke i Elektroprivede Crne Gore.

Herceg Novi, Evropski grad sporta za 2024. godinu u izboru međunarodne organizacije ACES Europe, stanica je kojom je naš olimpijski tim napravio novi korak ka Parizu, a već 28. maja Olimpijski karavan stiže u Podgoricu.

Putovanje ka gradu svjetlosti biće zakljućeno u Kolašinu 7. juna.