ODRŽAVA SE U BUDVI

Otvoren 30. Jadranski padobranski kup

Danas je u Budvi otvoreno međunarodno padobransko takmičenje u skokovima na cilj 30. Jadranski padobranski kup, koje se održava od 07. do 09. juna 2024. godine, na stadionu Lugovi.

Na takmičenju učestvuju padobranci iz Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Organizator takmičenja je NVO Vazduhoplovno razvojni centar iz Budve, tehnički realizator je Aero-klub Onogošt, a pokrovitelj je Opština Budva uz podršku Ministarstva odbrane Crne Gore.

Takmičenje je u kalendaru FAI (Svjetske vazduhoplovne federacije) i bilo je predviđeno da se održi od 24. do 26. maja ove godine, ali je zbog vanrednih lokalnih izbora u Budvi, pomjereno za ovaj vikend. Zbog toga su učešće na takmičenju otkazale prijavljene reprezentacije Slovenije, Mađarske, Italije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara.

Na takmičenju učestvuje i Ani Stamenova iz Bugarske, koja je potpredsednica FAI (Svjetske vazduhoplovne federacije) i Šef komiteta za klasične padobranske discipline. Njeni utisci sa ovog takmičenja su izuzetno pozitivni i najavila je svoju podršku Vazduhoplovnom sportskom savezu Crne Gore u kandidaturi za konferenciju FAI / ISC (međunarodne padobranske komisije Svjetske vazduhoplovne federacije) u Budvi za 2026. godinu.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare