OGLASIO SE LUIS HAMILTON POSLIJE PRELASKA U FERARI

“Ovo je prilika da ostvarim dječački san”

Photo: Dppi / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE/Pixsell

Posljednjeg dana fudbalskog januarskog prelaznog roka poslije dugo godina nije se pričalo o fudbalskim transferima. U fokusu cijele sportske javnosti bilo je ozvaničenje prelaska Luisa Hamiltona iz Mercedesa u Ferari.

Sedmostruki šampion Formule 1 na kraju ove sezone napustiće Mercedes sa kojim je ostvario nevjerovatne uspjehe i pridružiće se jednom od najvećih rivala, Ferariju.

>>> Transfer-bomba u Formuli 1

Po prvi put od kada je objelodanjena ova informacija javnost se obratio i sam Hamilton. Ističe da mu je prelaskom u Ferari ispunjen dječački san.

“Prošlih nekoliko dana su bili totalno ludi i ispunjeni nizom emocija. Ali kao što svi sada znate, nakon nevjerovatnih 11 godina u Mercedesu, došlo je vrijeme da započnem novo poglavlje u svom životu i pridružim se Ferariju od 2025. godine. Osjećam se izuzetno srećno, nakon postizanja svega sa Mercedesom što sam mogao samo sanjati kao dijete, da sada imam priliku da ostvarim još jedan dječački san, a to je vožnja u crvenom Ferariju“, napisao je Britanac na svom Instagramu.

Ipak, priznaje da je ovo najteža odluka koju je morao da donese s obzirom da je Mercedes dio njegovog života još od 13. godine.

“Mercedes je bio ogroman dio mog života od moje 13. godine, pa je ova odluka najteža koju sam ikada i morao da donesem. Ponosan sam na sve što smo postigli zajedno, i zahvalan sam na trudu i posvećenosti svih sa kojima sam radio tokom godina, naravno i Totoa, za prijateljstvo, vođenje i liderstvo. Zajedno smo osvojili šampionate, obarali rekorde i postali najuspešnije partnerstvo vozača i tima u istoriji Formule 1. I naravno, ne mogu zaboraviti Nikija, koji je bio velika podrška i koji mi svakog dana nedostaje”, jasan je Luis.

Zahvalio se svima u Mercedesu koji su ga tokom svih ovih godina podržavali.

“Takođe želim istaći i svoju veliku zahvalnost čitavom Upravnom odboru Mercedes-Benza i svima u firmi u Njemačkoj i širom svijeta koji su me podržavali tokom ovih 26 godina. Ali došlo je vrijeme za promjenu i novi izazov. Još uvijek se sjećam tog osećaja kad sam prvi put 2013. godine prešao u Mercedes, radeći nešto nepoznato. Znam da me neki nisu shvatili tada, ali bio sam u pravu što sam tada napravio taj korak, i sada ponovno imam isti taj osjećaj. Radujem se što što vidim koliko mogu donijeti ovoj novoj prilici i što možemo postići zajedno”.

Za kraj naglašava da je u potpunosti fokusiran na posljednju sezonu u Merecedesu u kojoj je motivisaniji nego ikad te da ne razmišlja o 2025. godini.

“Međutim, trenutno ne razmišljam o 2025. godini. Moj fokus je na nadolazećoj sezoni i ponovnom izlasku na stazu s Mercedesom. Više sam motivisan nego ikad, fizički sam spremniji i usresređeniji nego ikad, i želim pomoći Mercedesu da ponovno pobijedi. Posvećen sam 100 odsto poslu koji treba da obavim i odlučan sam u tome da završim svoje partnerstvo s timom na visokom nivou. Hvala svima vama koji ste bili sa mnom na ovom putovanju, svi ste me podigli dok sam ganjao svoje snove, i nadam se da ću i dalje moći da vas činim ponosnima. Kao i uvijek, šaljem vam svoju ljubav i pozitivnu energiju”, zaključio je Hamilton svoje opširno obraćanje putem Instagrama.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare