Ovo su dani borilačkih sportova – kik boks reprezentacija Crne Gore na prvenstvu svijeta

Delegacija kik boks reprezentacije Crne Gore, FOTO: kbscg
Delegacija kik boks reprezentacije Crne Gore, FOTO: kbscg

Svjedočili smo spektakularnim danima boksa u Budvi i Podgorici, dobili prvaka Evrope Petra Liješevića, medalje su uzeli Bojana Gojković i Tomislav Đinović

<<< Petar Liješević je šampion Evrope

Takođe, pred našom MMA reprezentacijom veliko je takmičenje u Albaniji gdje će vas sa lica mjesta, odnosno planetarnog šampionata izvještavati redakcija Lob Sporta.

<<< Crna Gora ili Tadžikistan – Kijamet protiv šampiona Azije u prvoj rundi Svjetskog prvenstva

A, pred izazovima su i naši kik bokseri – reprezentacija Crne Gore od danas do subote učestvovaće na Svjetskom seniorskom prvenstvu u portugalskoj Albufeiri.

Našu zemlju predstavljaće Nemanja Čađenović, Filip Sekulović i Anastazija Petrović. Svo troje takmičara krenuće od osmine finala. Čađenoviću (lou kik, -71 kg) prvi protivnik biće pobjednik meča između Navruza Jumanazarova iz Uzbekistina i Kušaia Hamada iz Jordana. Sekulovića (lou kik, -86 kg) čeka Amerikanac Endru Mendoza, dok će se Petrović (K1, -56 kg) sastati sa Ukrajinkom Viktorijom Pavlenko.

Sa reprezentacijom na prvenstvo su otputovali još selektor Goran Radonjić, trener seniorskog tima Andrej Đelošević, predsjednik Ivan Strugar i generalni sekretar Marko Perović, koji će savez predstavljati na Izbornoj skupštini Svjetske kik boks federacije.

Na šampionatu svijeta učestvuje oko 1500 takmičara iz 77 država