Perović: Oštećeni smo

Uvijek pjeni kada se igra bokeljski derbi. Izuzetak nije bio ni drugi meč finala plej-ofa Prvenstva Crne Gore između Primorca i Jadrana. Kotorani su poraženi (8:10) i u narednom meču u Herceg Novom će igrati da izbjegnu “metlu”.

Nisu tribine bazena “Zoran Džimi Gopčević” bile popunjene kako treba, ali je bilo napeto pored bazena. Trener nekadašnjeg šampiona Evrope, Ranko Perović je nakon utakmice imao zamjerki na suđenje Petra Abramovića i Siniše Matijaševića.

Svaki poraz teško padne, pogotovo ovaj jer smo imali vođstvo praktično tokom cijelog prvog poluvremena, držali smo priključak do samog kraja. Par situacija je prelomilo utakmicu u korist Jadrana… Možda nije sada pravo vrijeme, treba da pričamo hladne glave, ali mislim da smo oštećeni i to dobro oštećeni. Ipak, moja priča neće ništa promijeniti“, rekao je Perović.

>>>Brejk Jadrana, titula blizu Škvera

Nekadašnji selektor Crne Gore je ušao u žustru raspravu sa arbitrom Abramovićem sredinom poslednjeg perioda, kada je Marko Gopčević pogodio prečku iz peterca pri rezultatu 7:8. Lopta se nakon okvira gola odbila u leđa golmanu Novljana, Darku Đuroviću i potom u korner. Stručni štab Primorca je međutim tražio da se peterac ponovi, pošto se isključeni Uroš Vučurović nalazio van prostora predviđenog za kažnjene igrače. Nakon konsultacije, sudijski tandem je ipak pokazao samo da se lopta ubaci iz ugla.

Popularni Čapro je nakon meča ipak odlučio da “krivca” pronađe u “svom dvorištu”.

Realizacija nije bila najbolja, izbor šuteva nije bio najbolji. Poznajemo odlično golmana Jadrana, znamo gdje treba da šutiramo. Zašto to ne radimo? Stvarno ne znam zašto. Očito nam nedostaje kvalitet u napadu“.

>>>Radanović i Đurović: Trebalo nam je vremena da se adaptiramo na zatvoreni bazen

Svjestan je Perović da će njegova ekipa teško moći da produži finalnu seriju na više od tri meča.

Biće teško, ali nemamo šta da izgubimo i daćemo sve od sebe da dobijemo narednu utakmicu“, zaključio je trener Primorca.