ATLETIKA / BALKANSKO PRVENSTVO

Pešić srebrni u Izmiru: “Uprkos vremenskoj razlici i povredama opravdao sam očekivanja”

Foto: ASCG

Dragan Pešić osvojio je srebrenu medalju u desetoboju, a Anđela Drobnjak četvrto mjesto u sedmoboju sa novim crnogorskim rekordom na 77. prvenstvu Balkana u atletici.

Takmičenje za seniore i seniorke održano je ovog vikenda na čuvenom stadionu Ataturk u turskom Izmiru nakon 35 godina u seniorskoj konurenciji u izvanrednoj organizaciji Turske atletske federacije.

Učestvovalo je 430 vrhunskih atletičara iz 21 zemlje, uključujući olimpijske, svjetske i evropske šampione, a takmičenje je bilo jedno od najkvaliteniijih u poslednjih nekoliko godina.

Crnogorska atletika imala je svoje predstavnike sa ispunjenim normama Balkanske atletike. Od crnogorskih atletičara najveci uspjeh ostvario je Pešić u desetoboju osvajanjem drugog mjesta i srebrene medalje sa 6.661 bodom.

“Zadovoljan sam plasmanom – u tom pogledu nije moglo bolje. Međutim, što se tiče rezultata, čini mi se da nije moglo gore. Krivicu pripisujem vremenskoj razlici na koju nisam mogao da se naviknem, jer sam prije samo pet dana došao iz Amerike, kao i brojnim povredama koje su me pratila ove godine. Drago mi je što je Atletski Savez prepoznao moje učešće kao priliku za osvajanje medalje, što sam ovom prilikom i opravdao”, rekao je Pešić.

Istovremeno, Drobnjak je u sedmoboju osvojila četvrto mjesto sa 4.932 boda i novim rekordom Crne Gore. Dosadsnja rekorderka Crne Gore bila je Mija Milašinović iz AK Sanja iz Bara sa 4.871 bodom.

Marija Vuković prvi put poslije operacije i povrede imala je nastup u skoku u vis (nakon sedam mjeseci) te je osvojila sedmo mjesto sa preskočenih 1,70m, koliko je preskočila i šesta Turkinja Bera Ajun.

Tomaš Đurović u bacanju kugle osvojio je šesto mjesto sa 18,67 m, Marija Bogavac u bacanju koplja osvojila je šesto mjesto sa 45,78 m, Amir Papazi u bacanju koplja osvojio je šesto mjesto sa hicem od  66,63 m.

Vesna Kljajević u bacanju kugle osvojila je osmo mjesto sa  13,65 m, dok je Danijel Furtula imao peh da zbog jake kiše napravi tri prestupa i ostane bez plasmana, a samo da je bacio svoj rezulat iz Bara prije sedam dana osvojio bi zlatnu medalju.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare