Podgorica trči: Počinje Millenium Run, kompanija Lob sponzor trke na 5 kilometara

Foto: Mediabiro

Podgorica Millenium Run ispisaće svoju treću epizodu ovog vikenda. Događaj koji slavi zajedništvo počeo je zvanično danas, a trajaće do nedjelje. Praznik sporta i kulture pruža savršenu platformu za promociju Glavnog grada i države, kao destinacije koja cijeni zdravlje i sport. Trodnevna manifestacija ove godine okupila je 2.500 učesnika iz 36 država svijeta.

Kompanija LOB je od ove godine jedan od partnera Millenium Run-a, trka na 5 kilometara u kojoj će učestvovati skoro 300 takmičara nosiće naziv – LOB fun run.

Igor Majer (Foto: Mediabiro)

Direktor trke Igor Majer, kazao je da sjutra počinje velika dječja trka koja će okupiti preko 1.000 mališana na mostu Milenijum sa početkom u 10 časova, nakon čega će uslijediti trka u kolicima, dok je, kako je kazao, nedjelja rezervisana za velike trke na 5, 10, 21 i 42 km.

Takođe, održaće se i trka vatrogasaca koja se organizuje već treću godinu zaredom, čime odajemo jedan vid zahvalnosti za sve ono što njihova ekipa čini za nas tokom cijele godine“, naglasio je on i dodao da je ovogodišnja trka okupila učesnike sa svih kontinenata, osim Australije.

Prema njegovim riječima, Milennium run je za Evropljane izgradio imidž jedne kvalitetne trke, kakvu maraton u jednom glavnom gradu zaslužuje.

Jako je važno naglasiti da smo ove godine promijenili rutu, te se ona trči dva kruga po 21 km, tako da je dio grada od Starog aerodrome, Zabjela, pogotovo Zete i Tuzi potpuno slobodan i neće biti uzurpiran. Sa Upravom policije smo napravili jedan detaljan plan koji se radio više mjeseci“, poručio je on.

Ispred Sekretarijata za sport Glavnog grada prisutnima se obratio Miloš Antić.

Uvjeren sam da ćemo napraviti ogroman iskorak u odnosu na prethodnu godinu. Glavni grad i Sekretarijat za sport su tu da podrže ovu priču, i za to su obezbjeđena određena sredstva. Nadam se da ćemo uskoro potpisati jedan ozbiljniji ugovor, što znači da smo veoma zadovoljni ovom saradnjom i njenim tokom“, istakao je on.

Miloš Antić (Foto: Mediabiro)

Na presu je bila i portparolka kompanije “One”, Zorica Šorgić koja je drugu godinu zaredom digitalni partner trke.

Negdje se od nas očekivalo da zajedno sa organizatorima pronađemo adekvatno rjšenje, kako bi svi učesnici nakon trke mogli na jednostavan način doći do svojih fotografija. Drago mi je da smo u tome uspjeli. Nama, kao kompaniji podrška jednoj ovakvoj manifestaciji nije samo puki poslovni poduhvat, već odražava jednu našu duboku posvećenost zajednici, ali i promociji zdravog načina života“, poručila je ona.

Zorica Šorgić (Foto: Mediabiro)

Na konferenciji je poručeno da ovogodišnju manifestaciju prati i osam muzičkih stanica raspoređenih duž rute, koje će, kako su naveli, pružiti nezaboravnu zabavu i energiju kako učesnicima trke, tako i posjetiocima, stvarajući jedinstvenu atmosferu slavlja sporta i zajedništva.