KVALIFIAKCIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Poraz Bojane Gojković – Pariz još nije izgubljen

Gojković poražena u Bangkoku, Foto: BSCG
Foto: BSCG

Crnogorska bokserka Bojana Gojković zaustavljena je u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre – naša predstavnica je u Bangkoku poražena jednoglasnom odlukom sudija od HsiaoVen Huang i tako propustila šansu da se domogne direktne vize za Pariz.

Znalo se da će za našu talentovanu takmičarsku meč protiv predstavnice Kineskoj Tajpeja biti izuzetan izazov, s obzirom na činjenicu da je Huang 2019. godine osvojila svjetsku titulu, a na proteklim igrama u Tokiju bronzanu medalju.

Osam godina starija rivalka dobro je otvorila okršaj sa Budvankom, ali kako je vrijeme odmicalo tako je naša predstavnica bila sve bolja, ali sudije nijesu tako smatrale pa su nakon prve, i drugu rundu prepisale u korist Huang.

Interesantno da od šest sudija niti jedan nije bio iz Evrope.

Gojković je do četvrtfinala takmičenja u Tajlandu stigla preko rivalke iz Nepala Anđani Teni, te protivnice iz Bocvane Beli Peki.

Iako je poražena u meču koji joj je donosio direktnu kartu za Pariz, Bojana Gojković se i dalje nada “Gradu svjetlosti” nakon odličnog izdanja u Tajlandu i činjenice da je na posljednjem Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju organizatori možda uruče pozivnicu (vajld kard) našoj talentovanoj sportistkinji.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare