CEV SREBRNA LIGA

Portugal prejak za Crnu Goru

Foto: OSCG

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je od Portugala 3:0 (25:23, 25:20, 25:14) u posljednjem meču drugog turnira CEV Srebrne lige. Na taj način ekipa Milorad Krunića završila je učešće u CEV-ovom takmičenju sa tri pobjede i porazom, što nije bilo dovoljno za veliko finale.

U uzbudljivom prvom setu naše djevojke su uspjele da se izvuku iz zaostatka od pet poena, čak i serijom 5:0 da izjednače na 16:16, potom i da steknu prednost od jednog poena. Međutim, Portugalke su sa tri vezana poena došle do 22:19, potom imale i dvije set lopte i iskoristile drugu za početno vođstvo.

Propuštena šansa u prvom setu kao da je uzdrmala Crnu Goru, pa je u ranoj fazi narednog ponovo bila u osjetnom zaostatku. Sa minusom od pet poena završili smo drugi set, a Portugal je tačku na meč stavio sa 25:14 u trećem setu i tako preuzeo drugo mjesto na tabeli upravo od našeg nacionalnog tima.

Danijela Džaković sa 11 poena bila je naša najefikasnija igračica. Nevena Vukčević osvojila je šest, po poen više od srednjih blokerki Mine Dragović i Saške Đurović. Portugal je predvodila Julija Kavalenka sa 16 poena.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare