MMA REPREZENTACIJA CRNE GORE

Pravac Beograd – prvenstvo Evrope kao prekretenica

Foto: Bogdan Perović

Crnogorska MMA reprezentacija Crne Gore započinje svoje premijerno učešće na IMMAF Evropskom prvenstvu.

Dva Svjetska prvenstva koja su iza naše reprezentacije udarila su temelj ovog sporta u Crnoj Gori, a samim borcima donijela prijeko potrebno iskustvo, pa se sa velikim samopouzdanjem kreće u Beograd koji je domaćin prvenstva.

Crnu Goru će na prvenstvu Evrope predstavljati Predrag Božović, Mensur Kijamet, Luka Radulović i Luka Božović.

Nakon dva Svjetska prvenstva, imamo priliku da se oprobamo i na evropskoj sceni. Samim tim što su zemlje Evrope u pitanju, konkurencija će biti manja i sigurno da imamo velike šanse da dođemo do značajnijeg rezultata. Raduje što posjećujemo velika takmičenja, i nadam se da će ovo prvenstvo biti prekretnica za naš sport i naše borce“, rekao je selektor Alen Džankić.

Žrijeb na prvenstvu svijeta u Tirani nije bio naklonjen našoj reprezentaciji, ali Predrag Božović smatra da je upravo to bilo ključno u sticanju iskustva za ono što slijedi.

Mislim da smo u Tirani imali sreću da se sretnemo sa takvim borcima, jer nam je to možda i jedinstvena prilika da osjetimo kako je boriti se protiv najboljih. To je jedno ogromno iskustvo za nas, i daje nam podstrek da možemo da napravimo dobar rezultat“, rekao je crnogorski borac.

Kijamet je momak koji je u seriji mečeva, i uprkos porazu na posljednjem u okviru FNC organizacije, ne osjeća pritisak, već suprotno.

Nakon poraza na FNC-u osjećam se još samopouzdanije, i imam još veću motivaciju i obavezu da sebe i svoju državu pokažem u najboljem mogućem svijetlu. Tokom priprema smo radili neke stvari koje smo uvidjeli u Tirani, posvetili se više taktici i rvanju i tehničkim stvarima koje su nam nedostajale. Nadam se da će se to isplatiti i doći na svoje“, rekao je Mensur.

Luka Božović je debitant na velikim takmičenjima, priznaje da osjeća tremu, ali i da je spreman da istu suzbije čim stupi u oktagon.

Trema je svakako prisutna, ali imam poprilično iskustva u borilačkim sportovima. Konkretno u MMA oktagonu sam se našao dva puta, ali sam pored toga konstantno radio na svim segmentima borenja. Za ovo prvenstvo sam spreman za svaki vid borbe jer jedino tako možemo doći do željenog uspjeha“.

Beograd će u narednih nedjelju dana okupiti preko 500 boraca iz 35 zemalja, a predsjednik MMA saveza Miloš Kaluđerović ne krije da je finansijski teško ispratiti prvenstvo ovakvog renomea. Ipak, motivacije ne manjka.

Izazovi su uvijek pred nama, pogotovo zbog zatvaranja tog finansijskog kruga. Mnogo je troškova i nije lako doći do sredstava. Prije svega želio bih da se zahvalim kompaniji LOB koja je generalni sponzor, a zatim i svima ostalima koji su tu da nam pruže podršku, a mi ćemo se potruditi da se odužimo onim najvrijednijim, a to su prve medalje za Crnu Goru u istoriji MMA sporta“, rekao je Kaluđerović.

Sva dešavanja i ishode mečeva naših boraca u Beogradu moći ćete svakodnevno pratiti na LOB SPORT portalu.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare