Precrtan Rim, upitan Rolan Garos, ali i nastavak karijere…

Nadal nije igrao od Australije, FOTO: Twitter
Nadal nije igrao od Australije, FOTO: Twitter

Rafael Nadal je primoran da se povuče sa još jednog turnira, ovoga puta Mastersa u Rimu! To stavlja nove upitnike nad njegovim nadanjima da igra Rolan Garos, svoje carstvo….

Bilo je spekulacija da će, trenutno 14. igrač na ATP listi, biti spreman za mečeve u “vječnom gradu”, nakon što tretmani daju željeni napredak u saniranju povrede. Ali, nakon konsultacija sa medicinskim timom, Španac je još jednom odložio povratak i doveo u sumnju tako nastup u Parizu, ali i kompletnu karijeru.

36-godišnji Nadal je ranije najavljivao da će biti spreman za sezonu svoje šljake, ali je povreda kuka, zadobijena još na Australijan openu, 22-strukom osvajaču Grend slem titula zakomplikovala situaciju.

“Svi znate koliko me boli što propuštam još jedan od turnira koji su obilježili moju profesionalnu i ličnu karijeru”, napisao je Nadal.

Nadal je u ostatku poruke naveo i da je primijetio poboljšanje nakon što je prije dvije nedjelje “promijenio taktiku liječenja povrede”.

“Proces adaptacije zahtijeva vrijeme i nemam izbora nego da to prihvatim i nastavim da radim”, napisao je Rafa.

Hipotetički, Nadal bi mogao da se pojavi na Rolan Garosu, a da prije toga nije odigrao niti jedan meč na šljaci, sem ukoliko ne odluči da učestvuje nedjelju dana ranije u Ženevi ili Lionu.

Rolan Garos počinje 22. maja – Rafa je apsolutni rekorder po broju titula, ima 14 trofeja pariškog Grend slema.