Prijateljstvo Crne Gore i Angole: Mi smo bebe u ovom sportu, tek ćemo porasti

Foto: LOB SPORT

Crnogorska MMA reprezentacija je učešćem na Svjetskom prvenstvu u Albaniji pokazala je kakav potencijal posjeduje, pa nećemo biti skromni i reći da u narednim takmičenjima u ovako ozbiljnim organizacijama ne očekujemo uspjeh u ovom sportu.

Ono što je pored dobrih predstava naših boraca ostalo upamćeno, jeste novo sklopljeno prijateljstvo, i to kakvo.

Da sport i pozitivni ljudi ne poznaju granice, primjer je upravo gotovo svakodnevno druženje između MMA reprezentacija Crne Gore i Angole, koje su bile smještene u istom hotelu.

Volim kako se borite, kao pravi ratnici. Vaš stil je izrazito ofanzivan, i očekujem veliki skok u budućnosti“, rekao je selektor reprezentacije Angole Mario Duarte Rodrigez.

Nakon što su mu pokazane ljepote naše države, kojima se oduševio, Mario je sklopio usmeni dogovor sa Milošem Kaluđerovićem i Alenom Džankićem, da budu gosti i borci na MFC događaju u junu mjesecu.

Moramo da dođemo u Crnu Goru. Država vam je prelijepa, a i želimo da naučimo nove stvari od vas. Ovo je sport gdje svako od svakog uči. Mi smo bebe ovog sporta, ali tek ćemo porasti i pokazati sav naš talenat“, rekao je Mario.

Agresivan, opasan, težak. U jednu ruku za laika jeste MMA takav sport, ali ako ga gledate sa pozitivne strane, posvetite se njegovom napretku, potezima, pa i sa druge strane njegovoj popularizaciji i dobiti koju država od njega može da ima, onda ćete ga posmatrati kao vid ratničke umjetnosti kojoj se “običan” čovjek divi.

Angolci, Crna Gora vas čeka raširenih ruku.