Primorac za osam minuta razbio Kataro i zakazao već viđeno finale

Vukasović na startu utakmice torpedovao Kataro, FOTO: Vuk Ilić
Vukasović na startu utakmice torpedovao Kataro, FOTO: Vuk Ilić

Veće su bile šanse da čovječanstvo večeras upozna vanzemaljce, nego da se u finale vaterpolo Kupa Crne Gore ne plasiraju Jadran i Primorac.

Nakon što su Novljani rutinski odradili posao protiv Budve 22:6, lakši trening u podgoričkom bazenu SC “Morača” imao je i Primorac protiv Katara – u okršaju Kotorana ubjedljiva pobjeda nekadašnjeg šampiona Evrope rezultatom 19:5 (4:0, 2:1, 7:2, 6:2).

Već poslije osam minuta igre znalo se ko ide u finale na megdan aktuelnom osvajaču Kupa – Primorac je prvu četvrtinu riješio u svoju korist 4:0 uz dva pogotka Uglješe Vuksanovića i fantastičnu igru inspirisanog legendarnog reprezentativca Crne Gore Draška Brguljana koji je prekinuo skoro sve napade rivala.

Kataro je do prvog pogotka stigao na minut prije kraja poluvremena preko Milana Nikaljevića. Međutim, za minut i po igre u drugom poluvremenu Primorac je preko Brguljana i Tima Perova stekao novu ubjedljivu prendost – 8:1.

Mnogo zanimljiviji, odnosno jači otpor, Kataro je pružio tokom mečeva regionalne A1 lige – u Kotoru je u 1. kolu bilo 15:9, a u Kranju, u okviru 9. runde takmičenja, 19:11 za Primorac.

Primorac je deveti put izborio finale Kupa Crne Gore, ima dva trofeja, a protiv velikog rivala Jadrana šesti put igraće za pehar ovog takmičenja.

U pobjedničkom timu četiri pogotka postigao je Nemanja Vico, po tri Uglješa Vukasović i Marko Mršić, dok su se po dva puta upisali Draško Brguljan, Marko Gopčević, Srđan Janović i Tim Perov, a jednom Đorđije Stanojević.

U poraženoj ekipi Katara dva gola Marka Milića, a jedan Milana Nikaljevića, Ivana Miloševića i Draška Samardžića.

Čak tri peterca nijesu iskorišćena na utakmici – za Kataro su promašivali Dušan Milaš (odbranio mu Aleksandro Kralj) i Marko Milić (pogodio prečku), neprecizan u taboru Primorca bio je Marko Mršić.

Finale je na programu sjutra od 20 sati.