Promjena terapije dala rezultat: Rafa će igrati u Rimu i Parizu

Izgleda da je nova serija terapija dala željeni rezultat i stanje se popravilo. Rafael Nadal će uskoro biti spreman, tvrdi njegov stric Toni.

U intervjuu za Radio Marka stariji Nadal otklonio je sve dileme i nagađanja o tome da Rafa razmišlja da završi karijeru.

Rafa već sad želi da se takmiči, ali malo je ostalo do njegovog povratka. Igraće u Parizu. Koliko će tamo moći zavisiće od toga kako će trenirati narednih nedjelja i šta može da uradi u Rimu“, rekao je Toni i potvrdio da će Rafael igrati na Mastersu u Rimu koji počinje 10. maja.

Da podsjetimo, Nadal je na Australijan openu zaradio povredu. Prva serija terapija nije dala rezultate, pa je propustio većinu sezone na njegovoj omiljenoj podlozi – šljaci. Terapija je promijenjena i ona je dala rezultata. Laknulo je svim navijačima španskog tenisera, ali i organizatorima Rolan Garosa koji je Rafa osvajao 14 puta.

Ne razmišlja o povlačenju, samo želi da se dobro oporavi i nastavi da se takmiči, jer i dalje voli ovaj sport“, zaključio je Nadal.