MILORAD ŠUTULOVIĆ ZA LOB SPORT

Proširili smo ligu zbog velikog interesovanja, hvala igračima koji uvijek prirede spektakl

Foto: Teqball Montenegro

Vrelo ljeto prošle godine donijelo je spektakle širom Crne Gore, cijeli region je imao priliku da se upoznaju sa sportom koji raste iz dana u dan. Pauza i čekanje su završeni, vrijeme je za novu sezonu Teqball crnogorske lige, čiji će sponzor ove godine biti kompanija LOB.

Novitet u trećoj godini od kada je počela organizacija ovih turnira je – zimski tur koji počinje sjutrašnjim turnirom u Univerzitetskoj sali u Podgorici.

Prvi put u kratkoj istoriji Teqball saveza Crne Gore imaćemo turnire i zimi. Pored Podgorice, turniri u zatvorenom će se organizovati i u Herceg Novom 30. marta i Bijelom Polju 27. aprila“, otkrio je predsjednik Teqball saveza Milorad Šutulović na startu intervjua za Lob Sport.

“‘Winter tour’ turniri će biti dio zvanične Crnogorske teqball lige i nosiće isti broj bodova kao i ljetnji turniri na otvorenom. S obzirom da najbolje plasirani takmičari lige predstavljaju Crnu Goru na međunarodnim takmičenjima, vjerujem da nas očekuje zanimljiv prvi turnir u subotu“.

Foto: Teqball Montenegro

Kako u svijetu, tako i kod nas, teqball se razvija munjevitom brzinom. Sport je sve popularniji, na svakom igralištu se mogu vidjeti klinci koji prebacuju loptu preko prepoznatljivog zakrivljenog stola. Velika je zainteresovanost i kod onih koji su već igrali neki od turnira tokom ljetnje lige, pa ne čudi odluka našeg Saveza za organizaciju i zimskog tura.

Na proširenje lige smo se prirodno odlučili zbog sve većeg interesovanja za teqball sport u Crnoj Gori. Dodatni motiv je bio i naša želja da se takmičarski intezitet drži tokom cijele godine, a ne samo ljeto kao što je slučaj bio do sada“, otkriva Šutulović.

Željko Janković (Foto: Teqball Montenegro)

Tri turnira u zatvorenom, pa onda prepoznatljive atraktivne lokacije širom malene balkanske ljepotice. Šta možemo očekivati tokom ljeta.

Nakon ova tri turnira selimo se napolje. Prvi turnir na otvorenom će, kao i prošle godine, biti u Ulcinju krajem maja. Pored turnira Crnogorske teqball lige, naši tekeri će imati priliku da se oprobaju i na regionalnom nivou – Jadranska teqball liga će ovog ljeta imati svoje drugo izdanje“, dodaje Šutulović.

Koliko je izazovno sve to organizovati?

Iako organizacija događaja, pogotovo onih napolju, nije jednostavna, vjerujem da imamo tim koji može da odgovori tim izazovima. Svakako, svjesni smo da svi ljubitelji teqball-a sporta uopšte, na turnire dolaze zbog naših igrača koji svojim sjajnim igrama zaista uvijek prirede pravi spektakl i na tome smo im posebno zahvalni“.

Svi ovi turniri imaju i veliki ulog, jer pobjednici predstavljaju Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu krajem godine. Do sada su to bili Andrija Jovanović i Marko Žarković, članovi ekipe Kurjaci.

Jovanović i Žarković (Foto: Teqball Montenegro)

Kao i u prve dvije sezone, pobjednik lige će predstavljati Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu krajem godine. Najbolji igrači svijeta su se prošle godine okupili u Bangkoku, na Tajlandu, pa se nadamo da će i ove godine Svjetsko prvenstvo biti održano na turistički atraktivnom mjestu“, ističe Šutulović koji je za kraj imao zanimljivu poruku za sve koji bi željeli da počnu da igraju teqball.

Ponoviću prvu poruku koju su mi uputili osnivači teqball sporta prije osnivanja Saveza u Crnoj Gori – ako znaš da žongliraš loptu tri puta, možeš igrati teqball. Ono što bih danas dodatvo izdvojio, nakon tri godine rada u teqball sportu, je da za razliku od većine sportova, fizičke predispozicije nisu jedan od ključnih faktora, a tome u prilog govori činjenica da je jedan od najboljih igrača u Crnoj Gori, 16-godišnji Veljko Ljumović. U vezi sa tim, iskoristiću priliku da poseban poziv uputim mladim sportistima i rekreativcima da se oprobaju u teqball-u, a sve aktivnosti Saveza mogu pratiti na našem Instagram profilu“, zaključio je Šutulović.

Zimski tur, pa magija tokom ljeta na zakrivljenom stolu. Vežite se, nova teqball avantura kreće.