SENZACIJA

Prva igračica svijeta ispala sa Australijan opena

Photo: Ma Ping/XINHUA/Pixsell

Linda Noskova priredila je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Australijan opena. Čehinja, koja je inače 50. igračica svijeta, izbacila je najbolju igračicu svijeta, Igu Švjontek, rezultatom 2:1. Po setovima 3:6, 6:3, 6:4.

U prvom setu se nije naslućivalo da će ovo biti posljednji dan na ovosezonskom Australijan openu za fantastičnu Poljakinju. Rutinski je došla do brejka u šestom gemu i tu prednost iskoristila da dođe do vođstva od 1:0 u setovima.

Situacija se zakomplikovala u drugom setu. Iga je imala prva brejk lopte – jednu u petom i jednu u sedmom gemu. Međutim, nije ih iskoristila, a kazna je stigla u osmom gemu poslije kojeg je Noskova povela sa 5:3 u drugom setu i onda u narednom gemu rutinski odservirala za poravnanje.

Odličan početak trećeg seta imala je Noskova, odmah došla do brejka, ali je dozvolila Igi da joj već u narednom gemu uzvrati i poravna na 2:2. Ponovo je sredina seta bila kobna za Švjontek. Pri rezultatu 3:3 pala je koncentracija Poljakinji, a Noskova je to iskoristila i došla do brejka koji joj je kasnije donio veliki trijumf.

U osmini finala Noskova će igrati protiv Eline Svitoline.