Prva pobjeda Kokovićevih djevojčica u Vrnjačkoj Banji

foto: oscg

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore upisala je prve bodove na Balkanskom prvenstvu u Vrnjačkoj Banji, pošto je u trećem kolu B grupe savlada Sjevernu Makedoniju sa 3:1 (25:15, 23:25, 25:17, 25:23).

Odličan start izabranica Petra Kokovića u prvom setu, koje su napravile prednost 16:8 i 17:10 i primorale protivničkog selektora na dva rana tajm-auta, bezuspješna. Naše kadetkinje su bez problema privele set kraju.

>>> Poraz mladih odbojkašica na startu Balkanskog prvenstva, danas protiv Turske

Pad koncentracije “crvenih” u drugom dijelu igre rivalke su iskoristile i izjednačile u setovima na 1:1, iako su se crnogorske odbojkašice držale u igri do samog kraja seta. Bilo je 25:23 za rivala.

Crnoj Gori je pipao treći set, koji je odigrala sjajno, držala konstantnu prednost (9:3, 12:4, 18:8) i nije dozvolila Makedonkama da se rezultatski približe pa su vratile vođstvo u setovima 2:1 (25:17).

>>> Drugi poraz mladih odbojkašica

Naše najmlađe odbojkašice slavile su i u četvrtom setu, koji je ponovo bio prilično neizvjestan, 25:23.

Crnu Goru do pobjede vodila je Darja Popović sa 15 poena, a pratile su je Elena Čolaković i Sara Belojević sa devet poena, osam je osvojila Lina Milivojević, a sedam Anastasija Bogojević.

Crnu Goru sjutra (utorak) očekuje utakmica sa Moldavijom od 15 časova. Turska i Grčka sastaće se od 20 časova u poslednjoj utakmici grupe B.