ATLETSKI SAVEZ

Prvi kamp za perspektivne crnogorske atletičare održan u Pljevljima

Foto: ASCG

U organizaciji Atletskog saveza Crne Gore i AK Rudar, uz podršku Ministarstva sporta i mladih, Opštine Pljevlja, Rudnika uglja i Centra za sport i rekreaciju ove opštine, u gradu pod Golubinjom je održan sedmodnevni kamp perspektivnih atletičara, prvi ovakve vrste u Crnoj Gori. 

Oko 30 atletičara iz šest crnogorskih klubova Sanje, Mornara, Oriona, Nikšića, Jedinstva i Rudara je svakodnevno, od 23. do 30. juna treniralo i vježbalo. 

Polaznici su vježbali pod stručnim nadzorom šest trenera: Draga Musića, zaduženog za srednje i duge pruge, Danijele Vojinović i Branislava Maslovarića, koji su radili sa takmičarima na srednjim prugama, Dragoja Rajković, čija ja specijalnost rad sa skakačima, te Budimira Jestrovića i Bojane Đurković, zaduženih za sprint, a sve pod nadzorom selektora atletske reprezentacije Crne Gore Osmana Erovića.

“S obzirom da je ovo prvi kamp od nezavisnosti Crne Gore i da su u pitanju mladi i perspektivni sportisti iz Crne Gore, veoma sam zadovoljan i smatram da je kamp u potpunosti ispunioočekivanja, kako u trenažnom procesu tako i u samom ponašanju sportista. Treneri su nesebično dijelili svoje znanje i pokazali da, što se tiče struke, ne zaostajemo za zemljama u regionu. Takođe bih napomenuo, da je Trenerska organizacija ASCG, u saradnji sa članovima Stručnog štaba i Stručnog savjeta prepoznali potencijal ovakvih kampova i da su isti podržani od našeg matičnog saveza, tako da u budućnosti treba očekivati da ovakve aktivnosti budu sastavni dio naše organizacije i
Saveza”, 
rekao je Erović.

Predsjednik trenerske organizacije ASCG Dragoje-Gaga Rajković je bio veoma zadovoljan organizacijom kampa, kao i napretkom talentovanih atletičara.

Htio bih da se zahvalim, pored našeg Saveza isvim trenerima koji su učestvovali u radu kampa, Atletskom klubu Rudar, kao i svim sponzorima koji su prepoznali i podržali ovu ideju i siguran sam da će im takmičari uzvratiti na najbolji mogući način, svojim rezultatima”, rekao je Rajković.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare