Radanović: Nadam se još većim uspjesima u godinama koje slijede

Slavlje vaterpolista Jadrana (foto: Vuk Ilić)

Tačno deceniju traje dominacija Jadrana domaćom vaterpolo scenom. Novljani su osvojili devetu uzastopnu titulu nacionalnog prvaka (2020. šampionat prekinut zbog koronavirusa), a rezultati prvog i poslednjeg, trećeg meča u ovogodišnjem finalu plej-ofa Prvenstva Crne Gore sa Primorcem (15:5 i 10:4) jasno govore koliki je jaz između Novljana i konkurencije.

Prve dvije četvrtine su protekle u egalu, kasnije je naš ritam preovladao, napravili smo veliku razliku i mirno utakmicu priveli kraju. Momci su bili koncentrisani tokom sva 32 minuta. Nadam se još većim uspjesima u godinama koje slijede“, rekao je nakon meča trener Jadrana, Petar Radanović.

Novljani su u poslednjoj utakmici finalne serije odigrali odlično u odbrani, nisu dozvolili rivalu da postigne gol u poslednje dvije i po četvrtine.

Darko Đurović uhvatio odmah dva-tri šuta, ulio samopozdanje ostatku ekipe, svi su bili na visokom nivou, tako da ne bih nikoga posebno isticao“, kazao je Radanović za RTCG.

Evidentno je da iskustvo Đura Radovića mnogo znači vaterpolistima Jadrana.

Igrači Primorca su dosta obraćali na pažnju na Đura, što je ostavljalo mnogo prostora ostatku naše ekipe. Njegov doprinos u odbrani i priča sa mlađim igračima je bila od neprocjenjive važnosti. Veliki je bonus kada imate takvog igrača u ekipi“.

Jadran je osvajanjem titule stekao priliku da se nakon dvije godine nađe u Ligi šampiona.

Nadam se da ćemo uspjeti da dovedemo pojačanja kako bi domaći igrači krenuli u pravom smjeru. Bez dva iskusna igrača nije lako ni mladima da se razviju na pravi način. Liga šampiona je vrhunski motiv i šansa za dokazivanje. Nadam se da ćemo uspjeti da pružimo dobre partije“, zaključio je Radanović.

Kapiten Jadrana, Martin Gardašević je rekao da je uvijek lijep osjećaj kada se podigne pehar.

Možda smo lakše osvojili titulu nego što je realan odnos snaga između Primorca i nas. Kada se sve sabere imali smo uspješnu sezonu. Možda ostaje mali žal za Evropom, mogli smo za nijansu bolje u Premijer regionalnoj ligi, mada se mora priznati da smo za rivale imali vrhunske ekipe. Sa druge strane, mi rezultate gradimo na timskoj igri, u finalu je koncentracija bila na visokom niovu, a presudila je naša odbrana“, poručio je Gardašević.