Radović i Bakić perjanice velikog parastonoteniskog turnira u Podgorici

Podgorica, Paraolimpijski komitet Crne Gore, Stonoteniski savez Crne Gore i sportski centar “Voko” će od 4. do 7. maja biti domaćini velikog stonoteniskog turnira.

Iz POKCG-a navode da je to drugi sankcionisani turnir koeficijenta 20 u Crnoj Gori. Najavljeno je učešće više od 200 stonotenisera iz 32 države svijeta.

Učestvovaće paraolimpijski šampioni, osvajači medalja na evropskim i svjetskim prvenstvima. Crnogorska delegacija brojaće 11 stonotenisera, a predvodiće je Filip Radović i Luka Bakić“, navodi se u saopštenju organizatora.

SEMINAR NA TEMU “DOPING U PARASPORTU”

Stonoteniski turnir neće biti jedina aktivnost Paraolimpijskog komiteta Crne Gore tokom četvrtka.

U saradnji sa komisijom za antidoping POKCG će sjutra u sportskom kompleksu “Voko” u 12 sati biti održan seminar na temu “Doping u parasportu”.

Seminar će voditi profesor doktor Nenad Dikić, zvanični konsultant crnogorske Komisije za antidoping.

Predavanje je namijenjeno paralimpijskim sportistima, ali i svima koji žele da nauče nešto o dopingu, ljekovima i suplementima u sportu. Biće podijeljeno u dva dijela – Doping u paralimpijskom sportu – Prof. Dr. Nenad Dikic, Univerzitet Singidunum, Udruženje za medicinu sporta Srbije i Terapeutsko izuzeće i ljekovi u paralimpijskom sportu: Prof. Dr. Marija Anđelković, Univerzitet Singidunum, Centar za Sportsku ishranu i suplementaciju“, navodi se u saopštenju.