PARAOLIMPIZAM / STONI TENIS

Radović i Bakić u Laškom

Foto: POK

Nakon odličnog nastupa na međunarodnom turniru Montenegro 2024, Filip Radović i Luka Bakić, od utorka do petka učestvovaće na međunarodnom stonoteniskom turniru za osobe sa invaliditetom koeficijenta 40 u slovenačkom Laškom. 

Crnogorski paraolimpijci za medalje boriće se u kategoriji S10, a u Laško otputovali su u pratnji trenera reprezentacije Vladimira Marića.

Turnir u Laškom jedan je od najjačih u svijetu i okupiće 288 stonotenisera iz 49 država svijeta. 

Nastavljamo takmičenje u Laškom, u kojem se već nekoliko godina igra najjači svjetski turnir. Nadam se da će momci nastaviti gdje su stali u Crnoj Gori, što nam je jako važno za Paraolimpijske igre. Radović trenutno zauzima drugu poziciju na Svjetskoj rang listi, dok je Bakić nakon Podgorice napredovao dva mjesta i sada je šesti“, rekao je Marić. 

Trener reprezentacija je naglasio da je cilj da Radović zadrži to mjesto do Pariza, a da Bakić dodatno popravi plasman.

Ukoliko odigra na svom nivou u Laškom, može doći do četvrtog mjesta na rang listi. To je izuzetno značajno uoči žrijeba za Paraolimpijske igre u Parizu. Ako ostvarimo cilj u Laškom, to bi nam bio ujedno i posljednji turnir do Pariza, u suprotnom igrali bi u Ostravi, sredinom juna“, rekao je Marić.

U kategoriji S10 prijavljeno je 15 stonotenisera. 

Prošle godine Radović i Bakić igrali su finale, u kojem je bronzani iz Tokija bio uspješniji.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare